13 forwards jag skulle ringa!

Igår gick jag igenom 5 vårettanbackar som jag tycker backjagande allettansportchefer borde ringa i sitt sökande. Men allra flest sportchefer jagar just nu forwards, och där finns det också en hel del intressanta namn i lagen som missade allettanspel. Sedan kanske inte alla är intresserade eller så kanske de inte har out i sina klausuler, men dessa skulle jag i alla fall höra mig för med om det var jag som var på jakt.

Linus Skager (C/RW), Forshaga

Det mest attraktiva namnet i vårettan är givetvis Linus Skager. Linus vann poängligan i den södra grundserien förra säsongen och har denna säsong levererat på en hög nivå i en betydligt svagare omgivning. Kostar en slant att lösa, men det kan mycket väl visa sig vara väl investerade pengar när man summerar fram i vår. En skridskostark och irrationell spelare som både kan spela fram och göra mål.

Kommer någon allettanklubb lösa ut Linus Skager? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Jonathan Ström (C/RW), Forshaga

Vill man ha en tekningsstark tvåvägscenter som både kan leverera poäng och stänga ner defensivt så är Jonathan Ström ett bra namn. Det är ännu en spelare från Forshaga som har gjort en bra grundserie och som bör ha en hel del intressenter efter sig.

 Hugo Ek Koskela (LW), Forshaga

En avig ytter som spelat mycket med Linus Skager under serien. Bra på rören och kan både göra mål och lägga en macka.

William Strand (F), Mjölby

Skridskostark rightare som gjort en hel del poäng under säsongen. Bra skott, jobbar hårt och åker mycket skridskor, kan ta en roll i en kedja längre ner i hierarkin och göra det bra med.

Tom Eriksson (C/RW), Mjölby

Är man ute efter en riktig sniper så kan Tom Eriksson vara namnet. Har ett riktigt bra handledsskott som han mer eller gärna utnyttjar med bra precision.

David Bremer (LW), Mjölby

En rutinerad poängspelare som alltid gjort mycket poäng, även i ettan. Kanske hade ännu högre förväntningar på David inför säsongen, men det är fortfarande en riktigt stark spelare.

Lukas Söderlund (LW), Surahammar

Lukas Söderlund kanske inte kommer från sin starkaste grundserie, men att det är en sniper med oerhört hög potential det vet alla som har koll på ettan. Framför allt är det skottet som håller yppersta klass, men är också en bra skridskoåkare med bra teknik.

Flera klubbar har förhandlat redan med Lukas Söderlund, var spelar han efter jul? Foto: Oliver Åström, Surahammar

Adam Karlsson (LW), Surahammar

Här är det farten och arbetskapaciteten som är styrkan, men Adam är inte en oäven poänggörare heller. Gjorde 12 mål och 21 poäng vilket är starkt i ett lag från nedre halvan.

Tim Friberg (LW/RW), Enköping

Enköping må ha gått svagt, men Tim Friberg har varit den poängspelare Enköping hoppades på när man plockade in honom. Snittar över en poäng per match, och det är en stabil poängleverantör av hävd på ettannivå.

Dennis von Walden (C), Wings

Liten, ettrig och skridskostark spelare som lett ett floppande Wings offensiv. Faktum är att han vann interna poängligan med hela fem poäng. Det skulle vara intressant att se vad Dennis skulle kunna få ut i en starkare omgivning.

Viktor Fridolfsson (RW), Linden

Lånades ut från Kalmar till Linden inför säsongen. I Kalmar så var han en anonym arbetshäst mest, men i Linden har han verkligen blommat ut. 11 mål och en viktig offensiv kugge med massor med speltid. Vill Kalmar verkligen ha kvar honom i en vårserie? Jag tror de vill ha honom i den tuffare och mer utvecklande miljö en allettanklubb innebär.

Matej Galbavý (LW/RW), Strömsbro

Den SHL-meriterade Matej Galbavy har levererat i alla ettanklubbar han varit i. Borlänge, Nybro och nu i Strömsbro där han vann den interna poängligan. En lirare med bra spelsinne och bra fart på rören.

Felix Hälldahl (C/LW), Vännäs

Vännäs har gjort det riktigt bra i grundserien och den som lett lagets offensiv är Felix Hälldahl. Har redan gjort lika många poäng som under hela förra säsongens seriespel och det finns en stor uppsida i den skridskostarka 22-åringen.   

Lämna ett svar