Fem vårettanbackar jag skulle ringa som sportchef!

Nu är grundserierna avklarade och därmed så börjar det bli dags för många av allettanlagen att rusta upp inför den tuffare utmaning en alletta innebär. Många lag är ute efter spelare, men marknaden är tunn berättas det. Men visst finns det guldkorn att hitta i vårettanlagen, spelare som kanske (?) är villiga (och har out i sina kontrakt) att byta klubb för att få mäta sina krafter i finserien istället. Framför allt så verkar backar stå högt upp på sportchefernas önskelista. Här är fem backar som en jag ringt om jag var på jakt!

Daniel Gunnarsson (D), Linden

Den meriterade och rutinerade Daniel Gunnarsson hade en riktigt stark grundserie och var en av de som ledde Linden till en oväntat bra sjätteplats. Nu kanske han har siktet på allsvenskan, men en klubb med rätt ambitioner (och sedelbunt) kanske kan få honom att ändra sig? Trygg med puck men också rejäl i spelet. En klassback i båda riktningar.

Tobias Björklund, allsvenskt rutinerad back med grymt spelsinne. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Tobias Björklund (D), Forshaga

Om Linus Skager har lett lagets forwards så har Tobias Björklund varit fältherren på backsidan. Otrolig blick och med en teknik och kyla med pucken som står få i ligan efter. Har nyttig allsvensk rutin dessutom. Sedan är han kanske inte den starkaste defensiva pjäsen, men är man ute efter en powerplayback är han definitivt spelaren för dig.

Wilmer Lindblad (D), Enköping

Lånades under förra säsongens avslutning ut till Väsby och gjorde inte bort sig. Denna säsong har han sedan spunnit på det och gjort sin kanske starkaste grundserie på flera år.  Nyttig tvåvägsback med en del offensiva skills.

Caleb Eefting (D), Alvesta

Caleb Efting kändes som en liten chansvärvning inför säsongen med tanke på att han inte spelade på hela förra säsongen, men chansningen har varit en riktig lyckträff för Alvesta. Caleb har varit en rörlig och spelskicklig back som legat bakom mycket av speluppbyggnaden i Alvestas succélag.

Adam Bäckehag (D), Borlänge

Borlänge var ordentligt brandskattade på sina mer rutinerade backar, men det har gett Adam Bäckehag en större roll och som han har tagit den! Har gjort en hel del poäng samtidigt som han skött sina defensiva åtaganden på ett bra sätt.

Lämna ett svar