Ettans tio bästa backar!


Igår så listade jag de fem målvakter jag tycker är allra bäst i hela ettan, idag så går vi ett snäpp framåt på isen och listar vilka backar jag tycker är allra bäst. Det finns en uppsjö av riktigt bra backar att välja mellan, och smaken är som baken, men här är i alla fall mina tio favoriter!

1.       Daniel Gunnarsson (D) , Linden

Med över 400 SHL-matcher och nästan 150 allsvenska matcher under bältet så besitter Daniel Gunnarsson meriter och rutin så det räcker och blir över. På ettannivå är han en klassback såväl offensivt som defensivt, och han har betytt enormt mycket för Linden, som han lyfte till en överraskande fin sjätteplats.

William Eckmyhl är egentligen för bra för ettan. Foto: Oliver Åström, Kalix

2.       William Eckmyhl (D), Hudiksvall

Hudiksvalls sportchef Lars ”Lillis” Lövblom hade räknat bort William i sitt lagbygge, men överraskande nog så valde backkuggen att inte sajna med någon av alla allsvenska anbud. 23-åringen är god för runt en poäng per match, det är det få backar som förmår, och han är en nyckel till Hudiksvalls fartfyllda och kreativa anfallsspel.

3.       Isak Pantzare (D), Boden

Värvades in från allsvenskan och hade höga förväntningar på sig, men de har han också levt upp till. Snittar över en poäng per match, men är med sin tuffa attityd och fina skridskoåkning även en tillgång i det defensiva spelet.

4.       Martin Fransson (D) , Karlskrona

Karlskrona är ettans mest försvarsstarka lag, och Martin Fransson är dess främsta representant på backsidan. Använder sin storlek på bästa sätt i det fysiska spelet, men är inte heller oäven i spelet med puck.

5.       Viktor Nilsson Westlund (D), Tranås

Ettans poängkung på backsidan spelade för en dryg säsong sedan tvåanhockey. Men han har egentligen levererat från dag ett i Tranåströjan, och piskade in hela 24 poäng under grundserien. Spelsinne och rörlig är nyckelorden.

6.       Lukas Fredin (D) , Krif

Med Mikael Tisell vid rodret så är det defensivtänk som gäller. Då behöver man ha rörliga och rejäla backar som vet att spela enkelt, och där passar Lukas Fredin in som handen i handsken. Men bidrar i år också oväntat mycket offensivt.

Rutinerade Dennis Fröland är inte orsaken till Trojas kräftgång. Foto: Halland i fokus

7.       Dennis Fröland (D) , Troja

Laget må ha gått uselt, men man kan inte lasta Dennis Fröland för det. Den rutinerade och spelskicklige backen vann lagets interna poängliga och är ett stabilt kort över hela isen.

8.       Jesper Solomon Frisell (D) , Karlskrona

En annan av de viktiga backarna som gjort Karlskronas backsida till den tryggaste i hela ettan. Har bäst plus/minus av alla backar.

9.       Tobias Aronsson (D) , Mariestad

Tobias Aronsson har en grym grundserie i ryggen. Han levererar poäng samtidigt som han levererar tryggt backspel. Hans klart bästa säsong så här långt i Boiströjan.

Tobias Aronsson har tagit ännu ett kliv denna säsong. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

10.    Linus Rotbakken (D) , Väsby

Väsbys ledande back som plockades in från allsvenska Östersund inför säsongen. Har varit riktigt bra, men jag tror det finns ännu mer att plocka ut av den rörlige och spelskicklige backen.

Lämna ett svar