Duellerna i finalomgången!

Idag spelas den sista omgången i grundserierna och det står en del på spel, även om det mestadels gäller äran. Men en streckstrid och seriesegrarna är ännu inte avgjorda. Här är duellerna!

Norra ettan

Det är i den norra ettan som streckstriden lever. Där har Kiruna just nu initiativet med en poäng och överlägsen målskillnad på jagande Strömsbro. Men man har också ett betydligt tuffare motstånd i sista omgången, serieledande Hudiksvall. Strömsbro har betydligt mer beskedligt motstånd, Kalix, som förlorade senast mot just Hudiksvall med 6-1. Även om Strömsbro inte gjorde någon bra match igår då man förlorade mot just Kiruna med 4-1 så är känslan ändå att de kommer ha en bra chans att vinna idag, och då måste Kiruna också vinna sin match mot Hudiksvall. Löser de det?

För samtidigt har Hudiksvall en del att spela för. De leder just nu den norra ettan, men har två lag (Piteå och Boden) bara en poäng bakom, och Boden har jumbon Örnsköldsvik i sin sista match medan Piteå har tuffast motstånd av de tre topplagen, Sundsvall. Vill Hudiksvall vinna serien så lär de behöva vinna mot Kiruna, det talar för att de ändå är rätt motiverade och får ses som favoriter i matchen.

Östra ettan

Även i den östra ettan är kampen om seriesegern stenhård. Just nu leder överraskande Tyresö/Hanviken serien, men bara med ett enda plusmål gentemot favoriterna Väsby. Och tittar vi på motståndet de båda duellanterna har så är det Väsby som har det mest överkomliga. Nästjumbon Enköping har inte rosat marknaden och lär bli en munsbit för Väsby. Tyresö/Hanviken har betydligt tuffare motstånd då de tar emot tabelltrean Visby. Därmed så ligger nog Väsby ändå bäst till för att knipa äran och seriesegern.

Västra ettan

I den västra ettan står seriesegerduellen mellan de två rivalerna Skövde och Mariestad. Skövde har just nu greppet då de ligger en poäng före, men så har de en lite tuffare nöt att knäcka, då tabellfyran Lindlöven står på deras schema. Mariestad å sin sida har Mjölby på sin agenda, ett lag man vann första mötet mot med hela 12-3. Skövdes form är dock strålande, så jag tror de kommer ta hem seriesegern.

Södra ettan

Den södra ettan har också en duell om seriesegern att se fram emot. Där sitter Karlskrona i pole position med en poäng och fem måls bättre målskillnad än Kristianstad. Kristianstad har formsvaga Borås som motstånd medan Karlskrona har något starkare Alvesta. Men nog bör båda lagen vinna sina matcher, och då är det alltså Karlskrona som kan kalla sig bästa lag i söder.  

Omslagscollagebilder: Halland i fokus, Oliver Åström, Mats Tjernström och Leif Svensson

Lämna ett svar