Ekonomiska problem i Skövde och grattis Kiruna

Vi har tidigare kunnat läsa om att Surahammar har stora ekonomiska problem, då de behöver ha in 700 000 kronor för att kunna fullfölja säsongen. Men Surahammar är inte ensamma om att ha problem visar det sig, även Skövde IK står inför stora utmaningar. Igår kunde man nämligen i SLA läsa att klubben inte betalat spelarna sina löner, och att även leverantörer inte fått betalt. Då spelarlöner normalt är det sista man drar in på så indikerar det att Skövde har rätt stora ekonomiska problem. Orsaken uppges vara publiktappet och minskade sponsorintäkter, där man bland annat tappat 500 åskådare i snitt. Tråkiga nyheter för Skövde som byggt ett starkt lag annars. De har gått riktigt bra sportsligt och igår vann de den västra ettan.

***

Det blev Kiruna som drog det längsta strået i kampen med Strömsbro om den sista allettanplatsen i norr. Man gjorde det dock inte av egen kraft, då man förlorade mot Hudiksvall med 2-0, men man fick hjälp av Kalix som lite överraskande vann mot Strömsbro med 5-3. Strömsbros svaga form höll i sig och man åkte på sin tredje raka förlust. Nu kan Kiruna sikta in sig på att spela i finserien allettan, medan Strömsbro får försöka ta sig bakvägen till slutspelet.

***

Några ord också om skrällen i den östra ettan. För hela ettans allra största favorit, Väsby, vinner inte den östra ettan. Igår stod man för ännu en blek insats när man förlorade mot Enköping med 4-3. Vid ställningen 3-3 tog man ut målvakten då man var tvungen att vinna matchen för att vinna serien, men det gav bara ett Enköpingsmål. Då Tyresö/Hanviken vann mot Visby med 3-2 så kunde budgetlaget Tyresö/Hanviken stå för jätteskrällen. Riktigt starkt gjort av dem, men samtidigt ett litet fiasko av hårdsatsande Burgarlaget.

***

Karlskrona vann som väntat den södra ettan medan Hudiksvall vann den norra. Karlskrona har verkligen imponerat hela säsongen, medan Hudiksvall varit betydligt mer upp och ner. Men i sina bästa stunder spelar man fin hockey, och sett över 18 omgångar så var man det bästa laget.

Omslagsfoto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar