Streckstriden lever!

Den enda streckstriden i ettan lever hela vägen in i slutomgången. För idag vann Kiruna måstematchen mot Strömsbro med klara 4-1, och därmed klättrar man nu om Strömsbro med en poäng inför morgondagens avgörande matcher.

Jag såg stora delar av matchen och kan inte annat än tycka att det var fullt rättvist. Strömsbro var på tok för mjuka i egen zon och Kiruna kunde bud på fler mål än de fyra de till slut gjorde. Ja överlag var Strömsbros insats en besvikelse, Kiruna hade bra kontroll på händelserna och jag tycker inte att Strömsbro riktigt bjöd upp till kamp. Kiruna var betydligt hungrigare, åkte mer skridskor, tacklades mer och när man dessutom hade tydligare och bättre linjer i sitt spel så var det inget snack om vart segern skulle gå egentligen. Det vara bara Strömsbros fjärdekedja, med Hudiksvallsvärvningen Oskar Klaar, Philip Hägerström och Tim Alverhag, som verkade ha energi nog för att orka ruska om Kiruna i alla fall stundtals. Kiruna hade fler som klev fram, som Simon Thyni (2+1 idag), Jacob Hansson Geidon och Felix Fjälkeborn. Nu ligger man en poäng före Strömsbro och har avgörandet i egna händer. Tar man lika många poäng (eller fler) i sin match mot Hudiksvall imorgon, så är det Kiruna som nyper allettanplatsen. Och gör Strömsbro en lika blek insats även imorgon i deras match mot Kalix. så kan de mycket väl kamma noll…

***

Boden har lett den norra ettan men tappade idag ledningen och ramlade ner på en tredjeplats. Man åkte nämligen på en rejäl smäll mot Sundsvall med hela 5-1, och när samtidigt Hudiksvall körde över Kalix med 6-1 så gick de om och även Piteå tog sig förbi Boden efter son 5-1-seger borta mot Örnsköldsvik. Kan Hudiksvall nu vinna mot ett heltaggat Kiruna imorgon också? Då vinner de serien, en liten fjäder i hatten, även om det inte ger någon bonuspoäng (tyvärr). För Boden lär göra processen kort med Ö-vik, medan Piteå har en svårare nöt då de möter Sundsvall borta.  

***

Varför såg jag inte hela matchen? Jo jag var tvungen att göra en intervju med Bois sportchef Carl Johansson sedan han gett centern Johannes Jämsén foten. Johannes levde inte upp till högt ställda förväntningar och har istället gått till Lindlöven. En missräkning givetvis för Bois sporchef, som nu får ge sig ut på jakt efter en ersättare.

Lämna ett svar