Naggande goda

Det bjuds bara på fem matcher ikväll, men de är alla naggande goda så det är en minst sagt intressant fredagsunderhållning vi kommer bjudas på. Eller vad sägs om dessa matcher?

Boden-Piteå

Det mest prestigefyllda derbyt uppe i norr, mellan två lag som definitivt inte gillar varandra. Det är två lag som av tradition alltid är med i toppen och bråkar, och det ser inte annorlunda ut i år. Boden ligger tvåa medan Piteå ligger femma, men båda lagen har färre matcher spelade än konkurrenterna runtomkring så det finns möjlighet att avancera ytterligare. Kanske redan efter kvällens drabbning som jag tror kommer bli en riktig höjdare, då olika faktorer talar för de två lagen. Piteå vann första mötet lagen emellan medan Boden har hemmaplansfördel och den kanske lite vassare formen. Men nu har det varit speluppehåll, så det är svårt att säga hur formen är egentligen. Boden får kanske ändå ses som lite favoriter då man har idel segrar på hemmaplan, medan Piteås bortafacit kanske inte varit det bästa, två segrar och två förluster. Lite extra krydda till matchen är att flera av spelarna bytt mellan de två klubbarna inför den här säsongen. Piteås interna poängligaledare Linus Hedman gnuggade i Boden förra säsongen, och Fredrik Granberg var en annan nyttig backpjäs i Boden. Samtidigt har Bodens interna poängligaledare Jesper Ylivainio anslutit inför säsongen från Piteå. Jag tror dock på en match med massor med känslor, fysik och bra hockey, där Boden vinner till slut. 3-1.

Visby-Linden

En viktig streckmatch. Hade du frågat mig för 4-5 omgångar sedan så hade jag satt Visby som en solklar segrare. Det säger spelbolagen med, där jag spelade ger Linden hela 6,75 som segrare. Men Linden är ett helt annat lag det senaste och har nu fem segrar de senaste sex matcherna, enda förlusten kom efter straffar mot seriesuveränerna Väsby. Det är med andra ord spelläge på underdogsen Linden. Och visst, Visby är väl favoriter även i mina ögon, men inte till det oddset. För tre omgångar sedan så var det faktiskt Linden som vann (efter sudden) mot Visby. Lyckas Linden dessutom vinna så skakar man ändå liv i streckmatchen, för med sådan hysterisk from som Linden ändå har så kan poängförsprång hämtas in relativt snabbt. Tips: 4-2.

Mariestad-Dalen

Toppmöte i den västra ettan mellan två lag som vuxit ut lite till att bli ett rätt hett möte. Det är två lag som brukar bjuda upp till riktiga kamper på isen med massor med fysik där tacklingar fullföljs och tempot är högt uppskruvat. I lagens första möte så stod Tobias Sandberg på huvudet och vann matchen åt Mariestad, det lär krävas en lika stark insats denna gång om hemmalaget ska vinna. Ett hemmalag som aviserat att man byggt om backsidan, bland annat har Anton Blomberg skolats om till back under uppehållet, men även i övrigt så bjuds det nya backpar. Det är två rätt formstarka lag som möts, Mariestad har ju bara en enda förlust, medan Dalen ståtar med tre raka segrar. Vilket lag har konserverat sin form bäst? Tips: 3-2

Karlskrona-Mörrum

Blekingederby! Karlskrona har haft en grym form så här långt under serien och vann också lagens första möte med utklassningssiffrorna 7-1 på bortaplan. Jag tror Mörrum kommer sälja sig betydligt dyrare denna gång, men det går inte bortse ifrån att Karlskrona har det starkare laget, och att de har ett försvarsspel som så här långt varit näst intill oigenomträngligt. Mörrum lär dock vara ordentligt taggade, och visst vore det roligt om det blev lite spänning i alla fall? Tips: 4-1

Halmstad-Kristianstad

Toppmöte i den södra ettan när tvåan Halmstad tar emot trean Kristianstad. Halmstad har överraskat stort och man vann första mötet lagen emellan med 2-1. Man är dessutom väldigt hemmastarka, man har tagit 14 av 15 möjliga poäng på hemmaplan. Kristianstad är å andra sidan södra ettans starkaste bortalag med 12 poäng på fem matcher, det luktar med andra ord en riktigt het och intensiv tillställning. Halmstads fysik och starka omställningar mot Kristianstads fartfyllda anfallsspel. Jag räknar med en tajt match där Halmstad kommer göra sitt yttersta för att dra ner på tempot, medan Kristianstad kommer försöka driva upp tempot så mycket det bara går. Det lag som lyckas bäst med sion gameplan vinner detta, men jag är inte man att svara för vilket lag det blir. 2-2.  

Lämna ett svar