Har Borås vaknat nu?

Vi var många som hade höga förväntningar på Borås inför säsongen. Förväntningar som sedan kommit på skam rejält då Borås bjudit på den ena bleka insatsen efter den andra, och den förväntade allettanpretendenten har både saknat ett fungerande spel och den fysik som många trodde skulle prägla laget. Men efter det för Borås 11 dagar långa speluppehållet så kunde man igår visa upp ett spel som räckte till en tydligt 5-1-seger på bortaplan mot topplaget Vimmerby. Innebär det att laget har vaknat nu?

För det var mycket som var bättre i Borås spel igår. En stor skillnad var att Konstantin Barulin verkade vara tillbaka i slag. Den ryske före detta värdsmästarmålvakten har ju tidigare under säsongen varit en blek skugga av sitt forna jag, men igår så hade han en hel del att göra, och han gjorde det bra. Det gav laget en trygghet att falla tillbaka på, för det behövdes då Vimmerby stundtals virvlade rätt friskt i Boråszonen. Men Borås var ändå noggrannare i sitt försvarsspel än tidigare, och man spelade lite mer bestämt och resolut i allt man gjorde. Och framför allt så var man kliniska offensivt. Man gjorde mål på det som bjöds, och det har man inte varit bortskämd med som Boråssupporter. En annan positiv signal var att de båda bärande Erikssonarna, Henrik och Anders tog för sig på ett sätt som man förväntat sig, men som man inte gjort. Anders gjorde både mål och assist vilket givetvis var välkommet och viktigt. Det var med andra ord mycket som var positivt för Borås denna afton. Samtidigt är en gång ingen gång, det vill till att fortsätta och även vässa sig ytterligare, då kanske man kan bli den där utmanaren om en allettanplats till slut ändå. Fyra poäng med sju matcher kvar behöver inte vara en omöjlighet att ta in.

***

De andra två som är inblandade i racet om den sista allettanplatsen i söder vann dock också, så där fick man ingen hjälp. Troja vann komfortabelt mot Alvesta inför hela 3676 personer i Vida arena. Alvesta hade inte mycket att sätta emot, 1-4 skrevs siffrorna till till slut sedan Dennis Fröland gjort två mål och ett assist. Krif vann med 5-1 mot Tyringe. En stark andraperiod var nyckeln, där gick man från 0-1 till 4-1 och det var släkten som var värst. Krifs värvning från Tyringe, Jesper Ahlgren, gjorde nämligen tre mål.

***

I norr så körde Hudiksvall fullkomligt över Sundsvall med 8-0. Sundsvalls tränare Jonas Lindström förstod inte alls vad som hände: ”Vi var inte ens med i matchen.” Samtidigt imponerande av Hudiksvall och de känns allt mer igen som den där segermaskinen vi är vana vid.

En viktigare seger i norr stod dock Kiruna för. Man lyckades nämligen vinna mot hemmastarka Kalix med 3-1 och därmed så kan vi nog räkna bort Kalix från allettanstriden, medan Kiruna räddade sig kvar i densamma.

Vännäs bevisade att man är ett strå vassare denna säsong när man vann mot Örnsköldsvik med klara 4-0 på bortaplan. Nu ligger man faktiskt bara en poäng bakom Kalix med lika många matcher spelade.

***

I väst så kan vi välkomna Falun in i ettan. För igår tog de nämligen sina första poäng i ettan denna sejour när man vann mot Mjölby med 4-3 på bortaplan. Den segern måste givetvis ha suttit skönt för dalkarlarna, och värvningen av Hunter Godmere från Kalix presenterade sig direkt med sitt 2-1-mål.

Skövde sågade definitivt av Surahammar när man vann med klara 5-2 borta. Surahammar hade inte mycket att sätta emot alls, Skövde vann skotten i första med hela 23-4 och gjorde 1-0 redan efter sju sekunder. Surahammars svaga säsong fortsätter med andra ord.

Lindlöven hade fått tillbaka sin lånespelare från Karlskoga, Måns Krämer, men det räckte inte då laget förlorade mot Borlänge med 1-0. Oliver Eriksson i Borlängekassen stod för en minst sagt storstilad insats och vann matchen till stor del åt laget.

***

Tyresö/Hanviken låg överraskande länge under borta mot Enköping. Nye Enköpingstränaren Jacob Mylläri verkade ha fått fart på hemmalaget som via två mål i den andra perioden (bland annat nedanstående snygga) vände matchen och tog ledningen. Men allt för många Enköpingsutvisningar gav till slut (med sex minuter kvar) en kvittering för topplaget som sedan kunde göra två mål till och vinna med 4-2.

Klipp från hockeyettan play.

Huddinge tog en pinne mot Vallentuna och klättrade därmed förbi Segeltorp i botten på tabellen, då Segeltorp förlorade mot Väsby med 5-1. Segeltorp är kanske på väg ner lite i form nu, mot Väsby bjöd man på väldigt mycket.  

Omslagsfoto: Anders Gustafsson

Lämna ett svar