Äntligen matcher igen!

Efter vad som känns som ett uppehåll på många veckor så drar hockeyn äntligen igång igen! Tolv matcher ska spelas, tre i varje ettanserie. Här är matcherna, med korta ord om varje.

Norra

Hudiksvall-Sundsvall

Dagens hetaste match sportsligt, då det är ett möte mellan serieledande Hudiksvall och fyran Sundsvall. Båda lagen kommer från två raka segrar, men det var faktiskt Sundsvall som vannn lagens första möte. Blir det revansch nu för Hudik? Jag tror det då laget visade upp fin form i senaste segermatchen mot Strömsbro. 4-2.

Kalix-Kiruna

Viktig match i kampen om hänga på allettanstriden. Det lär vara Strömsbro som är laget att jaga ifatt, och vinner Kiruna de två matcher de har färre spelade så är de bara tre poäng bakom, medan Kalix skulle vara fem poäng bakom. Men då är man inte ha råd att förlora denna match. Kalix är hemmastarka och har där tre segrar på fyra matcher, medan Kiruna endast tagit en seger på sina fem bortamatcher. 3-1.

Örnsköldsvik-Vännäs

Bottenmöte där Vännäs vann lagens första möte, och de tre poängen de fick där är de tre poöngen de ligger före med. En öppen historia! 2-2

Östra

Väsby-Segeltorp

Serieledarna tar sig an nästjumbon och supporterklubben Väsby Wildhogs har gjort nedanstående matchaffisch. En match där Väsby givetvis är stora favoriter. 6-1.

Vallentuna-Huddinge

Den stora positiva överraskningen i östra ettan mot den stora negativa. Jag kan bara se ett lag som vinnare här. 4-2.

Enköping-Tyresö/Hanviken

Ett Enköping med fem raka förluster mot ett Tyresö/Hanviken som ligger tvåa trots att man tappat lite på slutet. Men här är de ändå klara favoriter. 1-4.

Västra

Surahammar-Skövde

I lagens första möte så stod det 0-0 med bara några minuter kvar, men en Surahammarpuck som stannade bakom Skövdemålvakten på mållinjen och en spelvändning senare så stod det 1-0 till Skövde och sedan rasade det till 4-0. Även här får Skövde vara favoriter. 2-4.

Borlänge-Lindlöven

Lindlöven med backkris har värvat in en finska back som de tidigare ratat under try out. Men trots tunn backsida så får Lindlövens ses som favoriter. 2-3.

Mjölby-Falun

Nykomlingsmöte, där Falun förstärkt med kandensaren Hunter Godmere. Men det räcker inte, detta tar Mjölby. 4-2.

Södra

Vimmerby-Borås

Ett lite spännande möte i söder, där Vimmerby imponerat så här långt. Borås är en negativ överraskning, kan de ha samlat kraft under det långa uppehållet? Jag tror dock de får det tufft ,mot ett starkt Vimmerby, 4-2.

Alvesta-Troja

Över 3000 biljetter sålda till Vida arena där detta derby kommer spelas. En otroligt viktig match i streckstriden, där Alvesta vid seger i alla fall kan utmana ett tag till. Troja har dock starkare laget, 1-3.

Krif-Tyringe

Tyringe har börjat komma igång lite på slutet, men Krif har hemmaplan och borde vara supermotiverade, därför får de min röst. 4-2.

Lämna ett svar