Interna poängligaledare – Östra

Sista serien ut att få sina interna poängligaledare presenterade är den östra ettan. Det är en brokig samling spelare, men där framför allt flera av de mer rutinerade tagit en ledande roll.

Enköping – Tim Friberg 6+6=12 poäng

Enköping har saknat en riktig poänggörare och försökte åtgärda det genom att värva tillbaka Tim Friberg som alltid varit en framstående poängspelare. Och levererat har han verkligen, både mål och poäng. Synd bara att han är tämligen ensam om att göra det.  

Huddinge – Alex Ek 3+5=8 poäng

Huddinge har gått väldigt trögt, men det kan man inte lasta toppvärvningen Alex Ek för. Han gör alltid ett gediget jobb och har också en förmåga att leverera poäng. En av orsakerna till att Huddinge har ett så framgångsrikt powerplay.

Linden – Viktor Fridolfsson 9+2=11 poäng

Säsongslånet från Kalmar hade en väldigt undanskymd roll i Smålandslaget, men i Linden så har han fått en betydligt större roll, och som han har axlat den! Med nio mål så har han gjort näst flest i hela ettan, och han är en stor anledning till att Linden lyft sig rejält från en usel säsongsinledning.

Nyköping – Christian Axelsson 7+9=16 poäng

Christian Axelsson har fått en rejäl nytändning till denna säsong. Axelsson har varit på tydlig n edgång de senaste säsongerna då han tappat från 47 poäng till 34 poäng följt av 18 och 20 poäng de senaste två säsongerna. Men nu med ny omgivning och tränare så verkar hockeylivet leka igen för 31-åringen som spelar hockey på ett sätt man inte sett honom göra på flera år.  

Segeltorp – Axel Blom 3+6=9 poäng

Östra ettans stora positiva överraskning måste givetvis ha spelare som överraskat positivt. Och det har sannerligen Axel Blom gjort. Förstaårssenioren noterades för 16 respektive 17 poäng under sina två sista juniorsäsonger i J20 Nationell, vilket brukar betyda ungefär 10-15 poäng på en säsong i ettan. Men Axel är redan uppe i nio och leder interna poängligan klart, det ska bli spännande att se hur han utvecklas under säsongen.

Tyresö/Hanviken – David Karlström 4+5=9 poäng

När topp tre i interna poängligan lämnade inför säsongen så lämnade det öppet för någon annan att ta över. David Karlström var ingen högoddsare på att han skulle kunna axla en stor roll med tanke på meriter från spel i allsvenskan och ett fint poängsnitt från säsongen som gick där han representerade tre olika klubbar. Faktum är att han var den junior som gjorde flest mål och poäng i allsvenskan säsongen 20/21. Mycket talar för att detta bara är början på en produktiv säsong.

Vallentuna – Oskar Söderberg 5+6=11 poäng

Trotjänaren Oskar Söderberg är inne på sin sjätte säsong i Vallentuna och han har alltid gjort styvt 20 poäng, men nu är han redan uppe på hälften. Mycket talar med andra ord för ett nytt poängrekord för den hårt jobbande yttern.

Visby – Elias Lindström 3+8=11 poäng

Elias Lindström hade en kanonsäsong med radarpartnerna Elias Öhrvall säsongen som gick. Men medan Öhrvall lämnade så blev Lindström kvar och han fortsätter leverera på samma höga nivå som förra säsongen. En stor och stark center som är bra med klubban och bra blick, med andra ord många bra egenskaper för en center.

Väsby – Calle Åsell 6+10=16 poäng

När några av de andra stjärnorna i Väsby kanske inte misslyckats, men i alla fall inte levererat som under förra grundserien, så har Calle Åsell klivit fram och tagit en överlägsen ledning i den interna poängligan, tvåan Hägg har 11. Bidrar dessutom med en hel del attityd och hårt jobb, så en dräm för an tränare att ha i laget.

Förra årets stjärnskott, Dennis von Walden, fortsätter leverera i Wingströjan. Foto: Oliver Åström, Kalix

Wings – Dennis von Walden 4+3=7 poäng

Förra säsongens stora utropstecken i Wings, Dennis von Walden, fortsätter leverera! Liten, ettrig och med riktigt bra skridskoåkning och attityd. Dessutom inte ett så tokigt skott!

Lämna ett svar