Interna poängligaledare – Norra

Det finns några riktigt oväntade interna poängligaledare i den norra ettan, men även några spelare som vi känner igen från tidigare år. Här är dem alla!

Boden – Jesper Ylivainio 3+9=12 poäng

Jesper Ylivainio anlände sent in i Bodentruppen, länge verkade det som att man inte ville ha den tidigare Piteåspelarer, trots att han tidigt och tydligt gick ut med att han ville till Boden. Men till slut så föll man till föga och det ångrar man säkert inte så här långt. Den lille snidaren leder den interna poängligan klart, trots att han spelat en match färre än de flesta andra i laget, och är bland annat ett stort hot i powerplay.  

Den lilla liraren Jesper Ylivainio har visat att han var värd att satsa på. Foto: Oliver Åström, Kalix

Clemensnäs – Johan Warg 6+0=6 poäng

Det krävs inte speciellt mycket poäng för att toppa Clemensnäs poängliga, men med sex gjorda poäng är Johan Warg ändå två poäng före tvåan Kevin Kariander. Johan hade en mer grinderroll i Kalix, men har fått en större roll i nykomlingen och har axlat den väl.

Hudiksvall – Christoffer Jansson 8+10=18 poäng

Christoffer Jansson har alltid gjort mycket poäng, men på 12 matcher har han stått för imponerande 18 poäng, eller 1½ poäng per match. Så högt snitt har den spelskickliga och vasse centern aldrig haft, och den välväxte 25-åringen betyder massor för Hudiksvalls spel.

Kalix – Conner Jean 6+2=8 poäng

Conner Jean var den av alla transatlanter som Kalix värvade som spets som jag inför säsongen trodde mest på, med tanke på att ligorna han spelat, och levererat i. Det visade sig stämma! Den ettrige centern åker massor med skridskor och har en naturlig fallenhet för att göra mål, något som Kalix definitivt har stor nytta av.

Matias Mustonen leder sitt lag ännu en säsong. Foto: Oliver Åström, Kalix

Kiruna – Matias Mustonen 4+7=12 poäng

Den Mestismeriterade finländaren Matias Mustonen vann interna poängligan förra säsongen, och han leder den klart även i år. Mustonen är en tämligen komplett ytter med bra fart och spelsinne och dessutom inte oäven som målskytt.

Piteå – Linus Hedman, 8+9=17 poäng

Att Bodens energispelare Linus Hedman skulle utvecklas sig och bli en stor poänggörare i och med flytten till Piteå var det nog inte många som trodde. Men Linus spelar just nu med ett riktigt härligt självförtroende där han hela tiden tar initiativ och utmanar och även lyckas.

Strömsbro – Jesper Åhlén Hedenström 5+5=10 poäng

Även Jesper Åhlén Hedenström är en stor positiv överraskning så här långt. Förra säsongen noterades han för 19 poäng på hela säsongen, nu har han redan gjort tio. Det är ett rätt anmärkningsvärt lyft av en så rutinerad (29 år) spelare. Är i mina ögon mer en energispelare, men med poängen så har även självförtroendet kommit och då blir det också enklare att lyckas nästa gång.

Sundsvall – Sebastian Kaijser 5+11=16 poäng

Kaijser är Sundsvall klart lysande stjärna. En otroligt stark spelare som är smått ostoppbar när han kommer med fart och bryter sig fram.

Vännäs – Felix Hälldahl 3+6=9 poäng

Vännäs har gjort en rätt bra säsong så här långt och det är unge Felix Hälldahl som leder laget offensivt. Gjorde 15 poäng förra säsongen, så nio redan pekar mot ett nytt personbästa, och han agerar just nu med en självklarhet som om ingenting är omöjligt.  

Örnsköldsvik – Oskar Ingesson 4+1=5 poäng

Oskar Ingesson har gjort en fjärdedel av Örnsköldsviks mål. Lagkaptenen har verkligen gått i bräschen för ett väldigt ungt och oprövat Örnsköldsvik

Lämna ett svar