Spännande tre

Det har varit rätt dött vad gäller matcher de senaste dagarna då det är landslagsuppehåll, men ikväll spelas det faktiskt tre stycken matcher som alla är intressanta ur olika aspekter. Frågan är vilken jag ska lägga huvudfokus på?

Om vi börjar i norr så ska ett formstarkt Strömsbro, som just nu ligger trea i den norra ettan ta emot en av ettans stora, nuvarande tabelltvåan Hudiksvall. I normala fall skulle givetvis Hudiksvall vara storfavoriter till denna match, och visst, det troliga är att de kommer avgå med segern, men det är inte alls lika självklart denna gång. Strömsbro kommer nämligen från en fem matcher lång segersvit och laget har tagit 15 poäng på sex matcher på hemmaplan, så man är erkänt starka. Hudiksvall å sin sida har varit lite upp och ner i prestationen, de är inte riktigt samma segermaskin som man varit de senaste åren. Med det sagt, Hudiksvall har ett imponerande lagbygge, och man vann även lagets första möte hemma på ”Glysis” med klara 6-2, så det finns absolut skäl som talar för båda lagen. Men jag tror på en jämn och spännande match, väl värd att se på.

Går vi sedan till den östra ettans match mellan Visby och Huddinge så har den också sina poänger att kolla in. Det är nämligen två lag som inte riktigt levt upp till de förväntningar man haft på lagen. Huddinge är den stora floppen som tippades nå en alletta men som just nu ligger allra sist i den östra ettan. Är det dags att börja tugga igång snart eller kommer man fortsätta underprestera? Visby hade jag också högre förväntningar på. Visst, 15 poäng på 8 matcher är inte dåligt, men det är inte heller lika bra som man har lag för. Nu har det dessutom varit lite turbulens kring tränare Särkijärvis eventuella övergång till Djurgården. Det rann visserligen ut i sanden, men har det påverkat laget något? Det finns som sagt var anledning att även ha ett öga på denna match.

Till sist en riktigt spännande match i västra ettan. Serietvåan Tranås ska då möta allettanjagande Forshaga. Ett Forshaga som är riktigt formstarkt. Man hade fyra raka segrar och ledde med 1-0 med mindre än halva sista perioden kvar mot serieledande Mariestad senast, innan Mariestad lyckades med en stark vändning på slutet. Det visar dock att Forshagas kapacitet är hög, och man vill säkert utmana ett Tranås som också är formstarkt, de har fem raka segrar i ryggen. Det är en viktig match för framför allt Forshaga, om man ska hänga på i allettanstriden så skulle en seger sitta väldigt bra.  

Omslagsfoto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar