Interna poängligaledare – Västra

Igår så kikade jag på spelarna som lyckats bäst på poängfronten i lagen i den södra ettan, idag så går vi en bit norrut och hamnar i den västra ettan. Där hittar vi bland annat hela ettans starkaste poänggörare och målskytt.

Borlänge – Adam Bäckehag 1+7= 8 poäng

Adam gjorde flest poäng av spelarna som var kvar från förra säsongen, så det kanske inte är helt oväntat att det är han som just nu med tre poängs marginal leder den interna poängligan, trots att han är back. Men Borlänge skulle behöva ha fler spelare som levererar för att lyfta från bottenträsket.

Falun – Oscar Haglund 2+3=5 poäng

Oscar leder den interna poängligan trots att han bara spelat sex av tio matcher. Men så har han varit lagets stora poänggörare i flera år i tvåan, och har tidigare även gjort poäng i ettan, då med Kumla. Dock lite överraskande att Patrik Elfsberg bara gjort fyra poäng.

Dalen – Erik Thorwalls 6+5=11 poäng

Thorwalls har bara spelat åtta matcher men toppar ändå poängligan för Dalen. Det förvånar ingen  som sett Dalen spela, den irrationella och kvicke forwarden kan skapa chanser på egen hand. 21-åringen har höjt sitt poängsnitt ordentligt sedan förra säsongen.  

Linus Skager kom från Kalmar till Forshaga och har fortsatt leverera poäng även i nya klubben. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Forshaga – Linus Skager 7+9=16 poäng

Att Linus Skager skulle ståta i topp i Forshagas poängliga var givet, men att han skulle mäkta med att snitta 1,6 poäng per match i ett mittenlag är ändå minst sagt imponerande. Han och Tobias Björklund bär laget på sina axlar, och det är inte helt orimligt att det bär hela vägen till allettan.  

Lindlöven – Isak Joansson 7+7=14 poäng

Att inte någon större klubb sajnat Lindlöven är både förvånande och ett underbetyg till många lags scouting. För 23-åringen är en riktigt sniper med bra skridskoåkning och framför allt en magisk förmåga att göra mål mot bra motstånd.

Oscar Tellström har både gjort mest poäng och mål av alla i hela ettan. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Mariestad – Oscar Tellström 10+9=19 poäng

Förra säsongen blev det 20+20=40 poäng som förstaårssenior, nu har han fått en säsong att komma in i seniorspelet ordentligt och därmed ser han ut att kanske kunna slå den noteringen (eller i alla fall vara i närheten) redan efter grundserien! Leder just nu både ettans poängliga och skytteliga, och utgör en mördande kedja tillsammans med Jesper Lindén och Ludwig Wistén. Snabb, stark och med ett bra skott och spelförståelse, Tellström kommer inte spela ettanhockey nästa säsong.

Mjölby – Tom Eriksson 6+2=8 poäng

Kom tvåa i den interna poängligan i tvåan förra säsongen men är den som så här långt bäst tagit klivet upp en nivå. Har framför allt ett riktigt bra skott, vilket gör att han kan slå till även i sämre lägen. Även rutinerade David Bremer har åtta poäng, fast på åtta matcher, Tom har spelat 9.

Gustav Lindberg gillar göra poäng mot bra motstånd! Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Skövde – Gustav Lindberg 5+12=17 poäng

Gustav fick inte förlängt i Mariestad och då var Skövde inte sena att hugga honom. Och det kan man förstå, Lindberg vann ändå Mariestads interna poängliga under allettan och har redan gjort 17 poäng denna. Verkar kliva fram mot bra motstånd, då han som sagt gjorde mycket poäng i allettan förra säsongen, och då han gjort sju av sina poäng på de fyra matcherna mot lag som ligger på allettanplats i västra.

Surahammar – Adam Karlsson 6+5=11 poäng

När Lukas Söderlund haft det ovanligt trögt så har lite oväntat Adam Karlsson klivit fram. På hela förra säsongen blev det 16 poäng, nu har han redan gjort 11. En speedig ytter som Inte är rädd för att sticka dit näbben.

Tranås – George Diaco 4+9=13 poäng

Som jag förutsåg innan så har George Diaco blivit en stor succé för Tranås. Snabb, irrationell och med ett bra passningsöga. Kedjan med honom Ruuskanen och Oscar Gustafsson har varit en stor succé och leder laget i stor stil.

Lämna ett svar