Linden skrällde, men norra känns avgjord!

Linden bevisar ikväll än en gång att laget är ett helt annat än det som inledde serien. Laget som inledde med fem raka förluster, var ikväll på g att ta sin femte raka seger när man ledde mot storfavoriterna Väsby med 3-1 sju minuter in i den tredje perioden. Men Väsby lyckades kvittera innan hesa Fredrik ljöd och sedan också vinna efter straffar sedan lagen bjudit på en makalös chansfylld hockey i sudden.

Det var inte mycket dock som talade för Linden efter den första perioden. Då parkerade långa stunder Väsby i Lindens zon som dock försvarade centrala ytan rätt väl samtidigt som Anders Olsson i mål storspelade. Men till den andra perioden så spottade hemmalaget upp sig rejält och jämnade ut spelet ordentligt och man var ytterst nära att ta ledningen redan innan 1-0 föll i powerplayspel sedan Alfred Aalto direktskjutit. Det gav Linden än mer råg i ryggen och när man sedan fick en ny chans i powerplay så lyckades man utöka ledningen till 2-0, Thom Flodqvist på nytt direktskott. Väsby såg rätt konfunderade ut i det läget, men när man själva får chansen till powerplay så kan Linus Rotbakken göra ett liknande mål som Linden gjort två av, och 2-1 var ett faktum inför den tredje perioden. Där försökte Väsby höja tempot och intensiteten, men det blev en hel del slarviga pass i avgörande lägen, och Linden var inte ofarliga i sina omställningar. Det är just på en omställning som Gustav Sultan kan göra 3-1. Då började Väsby spela lite mer desperat, man la mycket puckar på mål och in med trafik framför. Då står en storspelande Anders Olsson för sitt anda misstag i matchen och släpper ett oskymt skott från blå till 3-2, målskytt Linus Rotbakken för andra gången. Då blev Linden lite ängsliga det syntes, helt plötsligt hade man något att förlora. Man började kasta puckar och hade en mindre och mindre försvarsbox, därför var 3-3-målet logiskt. Väsby tryckte sedan på för ett avgörande mål, men lyckades in hitta rätt bakom ett vilt kämpande Linden. Sudden följde, och där radades två mot ettor och frilägen upp, men båda målvakterna visade sig på styva linan. På straffläggningen så var det Väsby det starkare laget och vann matchen.

Linden visade på bra takter. Foto: Anna Engström, Mariestad

Intryck av matchen? I Linden måste man lyfta fram Daniel Gunnarsson. Den rutinerade backen med massor med SHL-rutin är en stor anledning till Lindens lyft, och fick massor med istid som han verkligen utnyttjade på bästa sätt. En riktig fältherre! Men överlag så fanns det en tydlighet i hur man ville spela, tränaren Pär Hellenberg har verkligen fått laget att hålla sig till ramarna i spelet. Ändå måste poängen mot starka Väsby ses som en skräll. För Väsbys del så var det svårare att hitta något riktigt utropstecken, där kan många bättre. Men Rotbakken fick i alla fall göra mål 2 och 3 för säsongen, det kanske kan få honom att lyfta lite. Anton Brandhammar? Fick mycket speltid men kanske inte utmärkte sig speciellt, men det kommer säkert bli bättre med mer tid med laget.

Edit: Swehockey har korrigerat första målskytt från Rotbakken till Anton Brandhammar.

***

I norr så bjöds det dock inte på någon skräll. Där hade Piteå några magiska minuter i den andra perioden där man gick från 1-1 till 5-1 på 4 minuter och 49 sekunder. Tyvärr så börjar det märkas att veteranen Johan Pettersson inte riktigt hänger med längre, han var inne på tre av de fyra insläppta målen. Skridskoåkningen är inte vad den har varit. Annars var det faktiskt Kalix som tog ledningen, men några dumma utvisningar gav 1-1 och efter andra perioden var matchen över. Kalix har därmed hela nio poäng upp till allettanplats och man kan nog avskrivas från den diskussionen nu. Tyvärr så ser det tufft ut också för sexan Kiruna att kunna blanda sig i striden, man är sju poäng bakom femman Piteå nu, så allettanstriden i norr känns faktiskt redan avgjord.

Lämna ett svar