Hiss och diss!

Dags för en ny provballong! Jag har funderat ett tag på att göra en regelbunden lista där jag hissar och dissar företeelser som hänt under den senaste typ veckan i hockeyettan. Saker som förtjänar att lyftas fram lite extra ska här få sitt rampljus att antingen glänsa i eller få ett löjets skimmer över sig, och då kanske inte bara de där givna sakerna utan även lite annat som sker i kulisserna. Om det fortsätter beror på reaktionerna, men vi ger det ett försök i alla fall.

Hiss

* Segeltorp!

Segeltorp har inte bara gjort det överraskande bra på isen, deras nya tränare Adam Rachidi har även tagit sociala medier, närmare bestämt TikTok med storm. På bara sex dagar har han fått mer än 2000 följare när han kör mic´d up på träningarna med olika spelare varje gång. Kolla in på https://www.tiktok.com/@hockeyaraben!

* Karlskrona!

Jag vill också passa på att hylla Karlskronas segersvit som nu skrivs till sju raka matcher. Laget har framför allt fått försvarsspelet att fungera klanderfritt, på dessa sju matcher har man hållit tre nollor och bara släppt in fem mål! Ett annat lag i söder med nästan lika lång segersvit är överraskningslaget Halmstad, som har sex raka segrar. Senast vann man mot Troja med klara 4-1.

* Nyköping!

Nyköping har gjort en grymt bra grundserie så här långt, och förklaringen ska vara nya tränaren Björn Olsson. Folk runt laget vittnar om en betydligt gladare och mer social stämning bland spelarna än tidigare säsonger, även jämfört med förra säsongen, då de också vann en hel del även om det inte var lika framgångsrikt.

Diss

* Lån!

Den som tror att lån betyder att man lånar en spelare så är man snett ute. I den stora majoriteten av fallen så är det tal om att hyra spelare, ofta tar man över lönen för spelaren man lånar för den tiden det är prat om. Så lånar man en spelare en vecka, så betalar man lönen för veckan, plus att man får betala för övergångskostnaderna. Det betyder att det ofta blir en rätt dyr kostnad för veckan, speciellt om lånet kommer från lag högre upp som ofta har en rätt bra lön. Då funderar man på om det inte vore bättre att istället lägga de pengarna på att ha en bredare trupp från första början så man slapp lån?! Speciellt kan jag tycka att lån under grundserien är meningslösa, i alla fall för lag som inte står och dallrar precis kring allettanstrecket, för då kan det givetvis kanske vara värt det. Men generellt så gillar jag INTE lån, risken är stor för att skapa slitningar i gruppen. Lånar man in så kanske någon blir bänkad. Lånar man ut så finns risken att han kommer tillbaka skadad, eller att han gör så bra intryck att både klubben och han hellre vill vara kvar. Dessutom det här med att ha en främlingslegion där det byts spelare som en annan byter underkläder är inget för mig som supporter. Hade man fått in en succéspelare så hade man bara blivit frustrerad när han sedan lämnar, och blir det fiasko så är ju känslan att det är pengar i sjön. Nej till lån!

* Landslagsuppehåll!

Hur många landslagsspelare spelar i ettan egentligen? Ja visst finns det kanske någon från någon B-nation som Ukraina eller Lettland, men jag menar hur många spelar i ett landslag från A-gruppen som får inbjudan till Karjala cup med mera? Svaret: Ingen! Finns inte, kommer inte finnas, men likt förbannat så ska hockeyettan ta ett landslagsuppehåll under tiden landslaget har samling. Nu får många lag (utom de som på egen hand tagit tag i saken och flyttat speldatum på ett smart sätt) en dryg vecka utan att se sitt lag precis efter man haft halvtidsvila. Det ger ett hackigt spelschema som kommer drabba publiksiffrorna i längden är jag rädd för.

* Halmstad-Troja!

En match full av saker som alla skulle kunna platsa på denna lista. Eller vad sägs om att domarna missar en huvudtackling som i efterhand ger fyra matchers avstängning och istället plockar ut en helt oskyldig spelare för hög klubba. Att chansa så när man delar ut utvisning är inte ok, då är det bättre att inte döma alls. Eller Trojafansens bengalbränning*3 och inkastning av snus på isen? Eller Halmstads förmåga att hantera situationen, dels om det var undermålig visitation, dels att man inte lyckades stoppa detta efter den första bränningen. Nej här var det skämskudde på flera håll!

Lämna ett svar