Visbys sportchef om Djurgårdsryktet!

I en artikel i Expressen så uppger Johan Svensson att han har säkra uppgifter på att Visbys tränare Hans Särkijärvi kommer bli Djurgårdens nya tränare efter att Johan Garpenlöv i förmiddags fick sparken. Kmhockey.se ringde upp Visbys sportchef André Lundholm för att få hans syn på att eventuellt bli av med sin meriterade huvudtränare mitt under säsongen.

Hur ligger det till med Hans Särkijärvi, är han på väg till Djurgården?

– Jag har läst att det spekuleras i tidningarna, det är nog för att det finns många Djurgårdare som håller honom högt. Det är Johan Svensson på Expressen som spekulerat i detta och han har frågat mig med.  

Det låter som att du inte tror att det är aktuellt?

– Det är en större fråga än så, de tittar säkert på många lösningar och ”Hasse” ’r säkert en av dem, han är erfaren och duktig ledare. Men han har kontrakt med oss, och vi har ingen schism så, men det finns inte mer att tillägga i dagsläget. Det är inget som är klart och det kommer inte hända något idag eller imorgon heller, så det är inget som är nära. De tittar väl runt på alla möjliga.

Om det skulle bli ett skarpt läge, hur ställer ni er?

– Det beror på, mitt jobb är att se till Visby/Romas bästa, sedan om det går att hitta lösningar som gynnar alla så är vi öppna, men många verkar glömma att vi ska ha en verksamhet som ska fungera. Jag förstår att det är ett stort intresse i frågan, men inget är klart och vi har inga förhandlingar just nu.

Finns det tränare som skulle kunna hoppa in om det blir så att ”Säcken” lämnar?

– Det är rätt tunt med det, så det är en aspekt med. I sådana fall så måste den biten vara löst innan, och vi har ingen dialog just nu med något annat alternativ.

Tror du han skulle vara ett bra namn för Djurgården?

– Det tror jag, det ”Säcken” har är gott om är erfarenhet och han är väldigt lugn vilket säkert är egenskaper som de gärna vill ha in. Så jag förstår varför han är aktuell, han är ingen extraordinär tränare, men en väldigt duktig ledare. Sedan finns det säkert flera namn som är aktuella, och jag vi ska se till Visby/Romas bästa och då måste vi hitta en lösning för oss om det ska vara aktuellt.

Har han ett år kvar på kontraktet?

– Ja det är sista året nu.

Tror du han skulle gilla utmaningen att ta sig an ett Djurgården i kris?

– Det skulle han säkert göra, speciellt som han har ett förflutet i föreningen. Men han har fått anbud från andra klubbar om att komma loss, men han har då sagt att han inte lämnar innan han har ok för det, han hedrar kontraktet. Så får han en skarp fråga så måste det finnas en överenskommelse från alla parter.

Om vi pratar laget så här långt, visst har det varit lite upp och ner prestationsmässigt så här långt?

– Jo det håller jag med om. Vi har ett väldigt ungt och oerfaret lag då vi tappat en hel del rutin, och då blir det lätt lite upp och ner. Men vi hade ändå inför gårdagens match två poäng i snitt, så det är inte så dåligt. Men vi har haft problem med målskyttet, som igår när vi hade 5-6 klara målchansen och gör inga mål, medan Linden har 2-3 halvchanser och gör två mål. Samma mot Segeltorp, där vann vi skotten med 65-14, men vann bara med 3-1, vi måste göra fler än tre mål med så många skott. Det såg ändå rätt bra ut spelmässigt igår kan jag tycka, Linden är ett bättre lag än vad många tror, men vi gör ju inte mål på chanserna i den utsträckning vi borde. Det jobbar vi på och skruvar på för att hitta någon som kan hjälpa oss med det.

Ni är på jakt efter en målskytt?

– Ja vi hade Emil Öhrvall på kroken men det var det sociala som avgjorde där han hade en sambo som studerar i Växjö, men vi kommer förstärka under säsongens gång. Men vi har ingen panik än, när det dyker upp rätt spelare så agerar vi.

Du nämner målskyttet, men nog har er målvakt Filip Lindblad inte hållit samma höga nivå om förra säsongen?

– Han har en växel eller två att lägga i, precis om hela laget. Men vi kan inte förlita oss på att ha en målvakt som räddar oss i alla matcher, så problemet ligger mer i att vi inte gör tillräckligt med mål. Vi måste ta tillvara på lägena för att vinna matcher. Vi brukar heller inte vara klara efter 10 omgångar, vi brukar få kriga hela vägen in i mål.

Vad säger du annars om säsongens upplaga av den östra ettan?

– Jag tycker det är helt ok. Nyköping har fått ett rejält lyft. Sedan har vi inte mött Huddinge ännu, men de har lett flera matcher och inte kunnat hålla i det hela vägen. Nej jag tycker inte östra är sämre än ifjol, och det är kul med Nyköping att de fått ihop det.

Är allettanstriden avgjord?

– Det hade jag inte velat säga, hade vi vunnit hängmatcherna så hade vi fått ett gap neråt, men vi ser det inte så utan vi ska hämta in en hel del poäng till innan vi är klara. Men Väsby, Tyresö/Hanviken och Nyköping har skaffat sig ett bra utgångsläge.

Omslagsfoto: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar