Två skrällar i öst!

Den östra ettan ser mer eller mindre avgjord ut, även om Linden gjorde sitt allra bästa för att väcka liv i streckkampen igen. För oj vad mycket bättre Linden ser ut nu jämfört med i inledningen av grundserien! Vad som i början såg håglöst och oinspirerat ut har nu blivit ett lag som hänger ihop och hjälper varandra. I dagens match mot Visby så fick man visserligen en kanonstart med en tidig 2-0-ledning och läge för 3-0 då man fick en straff, men sent i första perioden åkte de på en riktig kalldusch när Visby såväl reducerade som kvitterade. Då hade det tidiga Linden mycket väl kunnat börja tycka synd om sig själva, men nu så fortsatte de spela tillsammans som ett lag, offra sig och täcka skott och man skapade faktiskt även en del lägen framåt med, även om det var Visby som höll i taktpinnen och skapade längre anfall och lite fler målchanser. Men Anders Olsson spelade inspirerat och även om han kanske velat ha tillbaka 3-3-pucken i den tredje så gav han trygghet till sitt försvar som kunde agera med utgångspunkten att Olsson tog skotten. Linden krigade riktigt bra och även det syntes att Visby var det starkare laget med de starkare individuella spelarna, så kan man inte säga att det var helt orättvist heller när Alfred Aalto tryckte in 4-3-segerpucken för Linden i sudden.

Med segern så skulle man ju kunna tro att glappet uppåt skulle minska, och att det kanske skulle bli lite spänning runt strecket ändå. Det vara bara det att laget som det i alla fall skulle kunna finnas en lite chans för de jagande lagen att hämta ikapp, Vallentuna, gjorde en storstilad insats mot topplaget Tyresö/Janviken och hämtade hem en 3-1-seger på bortaplan. Att säga att Vallentuna parkerade bussen kanske är att ta till överord, men visst satte de defensiven först. Tyresö/Hanviken hamnade alldeles för mycket på utsidan, och August Hedlund i Vallentunakassen storspelade. Sedan stack Vallentuna upp och var betydligt rakare och var mer på plats framför mål, och var på så sätt betydligt mer effektiva. Detta var Vallentunas första seger mot ett topplag och därmed så förstärker man sin allettanposition, även om det poängmässigt inte förändrades jämfört med närmast jagande Wings.

Wings vann nämligen sin match mot Enköping med 4-1, trots att viktige Oscar Pentler saknades i laget sedan han skadat sig i senaste matchen.

Jag vill även gratulera Tyringe till sin första seger för säsongen. De inte bara vann, de körde över succénykomlingen Alvesta med 6-1 på hemmaplan. Eviga missaren och snabbskrinnaren Axel Björnkvist fick äntligen göra två mål i samma match, så det var en riktigt skön seger och en självförtroendeboost för både Tyringe och Axel.

Strömsbro tog ännu en bortaseger när man slog luriga Vännäs med 3-1. Det gör att man mer och mer ser ut som en trolig allettankandidat.

I övrigt så var det planenliga klara segrar för topplagen och inte mycket att orda om.

Clemensnäs-Hudiksvall 0-5

Sundsvall-Örnsköldsvik 7-0

Falun-Tranås 1-8

Dalen-Borlänge 2-0

Skövde-Mjölby 7-1

***

Till sist några ord om Väsbyvärvningen Anton Brandhammar. En riktigt spelskicklig back som har sina stora styrkor i offensiven, och givetvis en back som kommer kunna leverera även i Väsby. Men det finns en anledning till att han för andra gången ratas av ett lag som går upp i allsvenskan, det finns en hel del att jobba med i defensiven och i speluppbyggnaden. Ryktet säger att Nybrotränaren Pekka Virta förbjöd Brandhammar att göra några uppspel överhuvudtaget i Nybrotröjan efter att han slagit bort alldeles för många.

Omslagsfoto: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar