Vännäs!

Många hade nog förväntat sig en promenadseger för Hudiksvall när de idag begav sig till Vännäs för ett möte mot nästjumbon. Och visst såg det länge ut att bli just det, för efter den första perioden så ledde gästerna med 2-0 sedan man vunnit skotten med hela 19-4. I det läget hade det varit lätt för Vännäs att vika ner kepsen, men Vännäs är faktiskt en trevlig bekantskap denna säsong. Vännäsmålvakten Dennis Westergård såg till att mura igen resten av matchen och utespelarna såg till att jämna ut spelet betydligt och Charles Backman kunde reducera i den andra perioden innan Filip Lindén sedan kvitterade med fem minuter kvar av matchen. Och det var inte nog med det, i sudden så kunde Anton Hammargård trycka in segerpucken mot ett rätt tafatt Hudiksvallsförsvar.  En riktig skalp för Vännäs som spelar en match helt efter sina resurser och kunde kriga sig till en seger mot topplaget Hudiksvall. Kul för dem, men mindre roligt för Hudiksvall, som blev alldeles för bekväma efter den fina starten. Nu ligger man två poäng efter Boden trots att man har en match mer spelad. Var det seriesegern som rök där?

I övrigt blev det dock programenliga segrar för topplagen. Mariestad mötte ett formstarkt Forshaga med fyra raka segrar i ryggen och med ordentligt häng på allettanplatsen. Hemmastarka Forshaga kunde också ta ledningen i powerplay sent i den första perioden. En ledning man sedan skickligt spelade på mot ett rätt tamt Mariestad. Men i slutet plockade gästerna fram desperationen och krigade sig snarare än skönspelade sig till en vändning och kunde sedan vinna med 4-1. Notabelt var att tre av fyra mål kom från backar, det fjärde (kvitteringen) gjordes av färska tillbakavärvningen Simon Eriksson.

Karlskrona såg länge väldigt loja ut, men kunde till slut göra två mål i den sista perioden och vinna matchen med 2-0. Viktor Kokman storspelade i Karlskronamålet och fick alltså hålla nollan.

Väsby ledde ett tag med 3-0 mot fiaskolaget Huddinge, men idag fortsatte de i alla fall att kriga och kom undan med en hedersam 2-4-förlust.

Strömsbro har tagit nästan full pott på hemmaplan, men haft betydligt tuffare på bortaplan. Men ska de kunna nå en allettanplats behöver man ta poäng även borta, därför satt den sena segerpucken mot Clemensnäs givetvis väldigt skönt. Segermålet var faktiskt riktigt snyggt, kolla själva!

Klipp från hockeyettan play.

Lämna ett svar