Gjorde bort sig!

Det var en hel del som utspelade sig i dagens drabbningar, men ledmotivet var att göra bort sig. Vi fick nämligen se Trojafans som gjorde bort sig, en domare som gjorde bort sig och ett Vimmerby som gjorde bort sig. Häng med!

Matchen mellan Halmstad och Troja var precis så där tajt och jämn som matcherna lagen emellan tenderat att vara de senaste åren. Men Halmstad kunde ta ledningen tidigt i den andra perioden och kunde sedan hålla undan, mycket tack vare en storspelande Jacob Crespin. Till slut kom även 2-0 och 3-0 och 4-1 kom sedan i tom kasse, och Halmstads framgångssaga bara fortsätter.

Men det var två andra incidenter som behöver lyftas. Dels en läktarskandal, där Trojaklacken tände en bengal på läktaren så matchen fick avbrytas under några minuter. Senare under perioden tändes en ny bengal och då tog omhändertogs även en Trojasupporter. Troja har ju haft dåligt med liv på läktaren sedan man stängde av ett par av sina ledande klackmedlemmar och resten av den dåvarande klacken i sympati vägrade stötta laget mer. Anledningen till avstängningen var just att de uppträtt stökigt framför allt under bortamatcher. Om det var samma gäng som var tillbaka nu, de har ändå synts vid hemmamatcherna under ett par matcher under säsongen, vet jag inte dock. Men det kan vara de som skämt ut föreningen ännu en gång. Tråkigt i vilket fall!

Men det fanns också en annan tråkighet att ta upp. Jag förstår att det domare kan göra misstag och missa saker som händer på isen. Men att de då inte bara gillar läget att de missar och istället chansar och dömer på reaktionerna är inte ok. Se på denna situation:

Klipp från hockeyettan play.

Som ni kan se så är det en solklar armbåge i ansikten genomförd av nr 33, Daniel ”Trucken” Karlsson. Men domaren ser inget, utan blåser några sekunder senare av matchen då den drabbade Halmstadsbacken Hampus Johansson har problem att resa sig. Men vad kommer domartrion fram till efter lång konferens? Jo att visa ut Carl-Johan Sjögren två minuter för hög klubba! De såg alltså inte situationen utan chansade bara att ta en random spelare som var inne för en förseelse de chansade på att det var. Nej där gjorde domarna bort sig!

***

Jag hade faktiskt mest fokus på matchen Kristianstad-Vimmerby. En match där Vimmerby spelade riktigt bra i första halvan och ledde matchen rättvist. Men innan matchen var över så hade Kristianstad både kvitterat och tagit ledningen, 3-1 föll sedan i tom kasse. Det var en intensiv match mellan två skridskostarka lag som trivdes bäst i anfallszonen. Men jag vill påstå att Vimmerby föll på eget grepp. För i den sista perioden så hade Kristianstad läst in på att Vimmerbybackarna stod i egen zon och passade varandra fram och tillbaka gång på gång. Det gav Kristianstad utmärkt tillfälle att kliva upp och vinna puck gång efter annan och på så sätt skapa tryck och därifrån la de massor med puckar på mål. Till slut orkade inte en storspelande Scott Hector stå emot längre och Kristianstad kunde vinna rätt välförtjänt. Hade Vimmerby istället spelat max ett pass i sidled innan man la pucken i djupled så hade Kristianstad inte fått det hugg man fick, så på så sätt gjorde Vimmerby bort sig.

***

Jag började faktiskt kika på Lindlöven-Surahammar, men efter en mycket tidig 2-0-ledning för Lindlöven så bytte jag match. Men Surahammar spottade upp sig rejält och hade faktiskt ledningen med 4-3 innan Lindlövens Isak Jonsson kunde kvittera i slutminuten, och sedan vann Lindlöven i sudden genom samme Isak Jonsson i sudden.

Till sist vann Boden med klara 4-0 mot Kiruna och tog därmed över förstaplatsen i norra ettan.

Lämna ett svar