Interna poängligaledarna – Södra

Det bjuds både på överraskningar och väntade kort när jag går igenom vilka spelare som leder den interna poängligan för söderlagen. Här är listan med en kort kommentar.

Alvesta – Ebbe Fjellström 2+4=6 poäng
Ebbe Fjellström kom fyra i den interna poängligan förra säsongen, men då topp 3 lämnade (även om ettan Hampus Andréen nu valt att signa häromdagen) så var han den poängstarkaste spelaren som blev kvar. Därför var förväntningarna rätt höga på honom, och det måste han väl anses ha uppfyllt, sex poäng ett snäpp upp i seriesystemet är bra.

Borås – Niko Ahoniemi 6+3=9 poäng
Värvades för både sin fysik och sin förmåga att göra poäng. Fysiken har kanske inte varit så framträdande ännu, men poäng har han sannerligen bidragit med.

Robin Dahse leder (som alltid) Halmstads interna poängliga. Foto: Halland i Fokus

Halmstad – Robin Dahse 4+7=11 poäng
Det tog rätt lång tid innan han fick målgörandet att lossna, men han kapten Dahse bidrar ju med så mycket mer. Likt förbannat så leder han som vanligt den interna poängligan.

Karlskrona – Alexander Bergström 4+9=13 poäng
Alexander Bergströms förra säsong var en besvikelse, det tror jag han själv håller med om också. Men i år så har han visat att han är en riktigt bra hockeyspelare och leder den interna poängligan med ett riktigt högt poängsnitt.

Krif – Noah Lindqvist Muci 1+6=7 poäng
Noah Lindqvist Muci är mest ansedd som en skicklig tvåvägscenter, men när det saknas kanske de där riktiga spetsspelarna offensivt så har Noah klivit fram och levererat både stabilt spel och en hel hög med poäng.

Jacob Grönhagen, södra ettans poängstarkaste spelare. Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Kristianstad – Jacob Grönhagen 5+12=17 poäng
Att Grönhagen skulle leverera poäng i ettan, det kunde vem som helst räkna ut. Men att han skulle leda södra ettans poängliga överraskar kanske många, speciellt att snitta 1,7 poäng per match, det är riktigt starkt!

Mörrum – Marcus Paulsson, 6+2=8 poäng
Evigt unge Marcus Paulsson fortsätter leverera mål framför allt. Leder sitt Mörrum som vanligt och är grymt viktig för laget.

Troja – Jesper Emanuelsson 7+5=12 poäng
Jesper Emanuelsson hade man höga förväntningar på inför förra säsongen. Då levde gan inte upp till dem, men med sänkta förväntningar/krav från omgivningen inför denna säsong så har det lossnat ordentligt för Jesper, som gjort flest mål av alla i den södra ettan. Dessutom fem assist, han och Emil Ekholm har stått för väldigt stor andel av Trojas mål.

Tyringe – Axel Björnkvist 5+2=7 poäng
Potentialen har funnits där, det har man sett under ett par års tid nu. Lägen har han skapat i massor, men utan att få in pucken. Men i år verkar poletten ha trillat ner, eller om det är självförtroendet, för fem mål är starkt!

Vimmerby – Anton Carlsson 0+13=13 poäng
Vimmerby har en stark grundserie så här långt. Man spelar en passningsorienterad ishockey och där är Anton Carlsson en viktig spelmotor, vilket också visar sig i att han redan har gjort hela 13 assist, näst mest i hela ettan (bara Mariestads Ludwig Wistén har fler, 16 st)!

Lämna ett svar