Halvtidsbetyg – Östra!

Antalet matcher varierar något mellan lagen, men mer halvvägs än så här blir det inte. Dags md andra ord för betygsättning av lagens insatser under den första halvan av östra grundserien!

Väsby

Betyg 4

Laget leder östra ettan (som alla förutsåg) och har bara en enda förlust, och det genererar ett högt betyg, samtidigt kanske man inte briljerat så så mycket högre betyg än en fyra kanske man inte förtjänar. Väsby har tillsammans med Nyköping gjort flest mål, men medan Nyköping haft en femma som toklevererat så är det mer jämnt fördelat i Väsby vilket kan vara en styrka. Snittar låga 1½ insläppta mål per match vilket också är starkt, men det är flera lag i östra som släpper in få mål.

Väsby har segrat åtta av nio matcher. Foto: Mats Tjernström

Tyresö/Hanviken

Betyg 4+

På gränsen till en femma men jag är tuff. Jag tippade laget trea ändå, så det är ”bara” en placering bättre, men det är sättet man spelat på som ger dem det höga betyget. Man har spelat otroligt tajt i egen zon (undre 1½ Insläppt per match) vilket gör att man har bra förutsättningar för att vinna alla matcher Gör också helt ok med mål framåt. Är enda laget att besegra Väsby och man vann faktiskt rättvist. Imponerande med tanke på att spelarbudgeten är minimal!

Nyköping

Betyg 4

Jag hade Nyköping som fyra så de har överträffat mina förväntningar. Framför allt så har man en förstafemma som levererar på riktigt hög nivå, trotjänaren Christian Axelsson är ju som en ny spelare. När man dessutom fått till ett riktigt bra försvarsspel med starkt målvaktsspel både från Daniel Fahlström och nyinvärvade David Otter så har det gett sju segrar och häng på förstaplatsen, starkt!

Vallentuna är en positiv överraskning. Foto: Oliver Åström, Kalix

Vallentuna

Betyg 4

Vallentuna hade en riktig kanonstart på grundserien men har kanske tappat lite på slutet då man endast tagit två poäng senaste fyra matcherna, men så har man också mött de tre topplagen. Men än så länge så ligger man bättre än min tippade sjätteplats och förtjänar sin fyra.

Visby

Betyg 2

Visby laddade på ordentligt med flera vassa nyförvärv inför säsongen, som Anton Johansson och Melker Iversen. Det gjorde att jag tippade dem som tvåa i serien, en placering de nådde ifjol trots ett svagare lagbygge på papperet. Men laget har inte alls levt upp till förväntningarna och ligger just nu på en blygsam femteplats, dock med två matcher färre spelade än lagen framför, så en fjärdeplats är väl det man i realiteten innehar. Framför allt har man haft svårt att göra mål, vilket överraskar med tanke på spetsen man har. Här borde finnas mer att ta ut!

Wingstränaren David Lundmark har inte fått riktigt samma stäm i grejerna som förra säsongen. Foto: Oliver Åström, Kalix

Wings

Betyg 3-

Jag hade visserligen Wings som sjua i mitt tips och de ligger sexa, men jag hade ändå högre förväntningar på Wings spelmässigt och poängmässigt. Nu ligger man sex poäng (i realiteten) från en allettanplats redan efter halva serien, jag trodde man skulle ligga närmare. Bara nio inspelade poäng, ett poäng per match i snitt, är i alla fall ett par poäng mindre än jag trodde, även om det inte är katastrof jämfört med förvätningarna.

Linden

Betyg 3

Efter en riktigt trög start med fem raka torsk och erbarmligt spel, så har Linden kommit igång på slutet med tre raka segrar och det räddar godkänt betyg. Viktor Fridolfsson har fått en enorm utveckling i Linden och har verkligen klivit fram och lett laget nu det senaste.

Enköping

Betyg 3

Jag hade inte så höga förväntningar på Enköping och på slutet så har man faktiskt spelat helt ok ishockey. Man gav bland annat Väsby en rejäl kamp för två matcher sedan och i senaste omgången så snuvade man Vallentuna på poäng. Sju poäng och en åttondeplats är ok.

Segeltorp

Betyg 4

Jag trodde att Segeltorp mycket väl skulle kunna bli utan poäng med tanke på att de i stort sett är ett juniorlag ”förstärkta” med spelare av tvåanklass. Men ”Torpet” har verkligen visat på moral och krigarinställning och har lyckats ta fem poäng mer än jag trodde de skulle få. Då förtjänar man ett bra betyg!

Huddinge

Betyg 1-

Detta skulle bli den stora revanschsäsongen, med erfarna Fredrik Mälberg in och dessutom med några riktigt starka nyförvärv in. Men fyra poäng på åtta matcher och en sistaplats är snarare en försämring än en förbättring jämfört med tidigare fiaskosäsonger. Laget har spelat spretigt och släpper in massor med mål och gör inte heller så många framåt. Det blir inget flyt alls i lagspelet utan spelarna spelar en och en. Ettans allra största besvikelse!

Lämna ett svar