Halvtidsbetyg – Norra!

Statistik är en sak, men hur har lagen skött sig jämfört med vilka krav man kan ställa på dem? Jag har betygsatt alla norrlags insatser under den första halvan av grundserien.

Hudiksvall

Betyg 4-

Jag hade förväntningar på att Hudiksvall skulle bråka med Boden som seriesegern, även om jag till slut kom fram till att hålla Boden som ytterst knappa favoriter. Detta då jag trodde Hudiksvall kanske skulle kunna vara lite trögstartade, och det kanske man också varit lite. För faktum är att man faktiskt bara har sex segrar på de nio inledande matcherna, och det är med Hudiksvallsmått mätt få. Samtidigt så leder man serien, man har gjort klart flest mål och inte heller släppt in så många, så man förtjänar ett bra betyg ändå. Det var ju som sagt var lite väntat att de skulle vara lite trögstartade.

Boden

Betyg 4

Jag hade Boden högst upp i mitt tabelltips och de har levererat enligt plan. Även om man just nu är tvåa, så har man samma poäng men en match mindre spelad än Hudiksvall. Framför allt så har man fått försvarsspelet att stämma, men man har gjort helt ok med mål framåt med. Jag tror de kan ta ytterligare kliv nu när Daniel Mannberg anslutit dessutom.

Sundsvall

Betyg 4

Jag tippade Sundsvall som fyra och man ligger nu på en fin tredjeplats efter att bland annat ha besegrat såväl Hudiksvall som Piteå. Det är riktigt starkt gjort av det unga laget som verkligen letts av Sebastian Kaijser som betyder massor för laget. Framför allt har man levererat på hemmaplan där man tagit 12 av sina 18 poäng.

Piteå

Betyg 3

Piteå höll jag som trea, men de har varit oerhört mycket upp och ner i sin prestation vilket nu gör att de, ligger fyra. Starka segrar mot Hudiksvall och Boden har avlösts av bottennapp mot Kalix och Kiruna, lag man bör slå. Så laget får ett godkänt betyg, inte mer. Linus Hedman vill jag dock lyfta fram som ett stort positivt utropstecken.

Strömsbro

Betyg 3

Strömsbro ligger på den femteplats jag tippade dem på. Man gör det tack vare ett starkt hemmaplansspel, där man vunnit samtliga matcher, på bortaplan har det dock gått betydligt sämre med bara två poäng på fyra spelade matcher. Det gör att det finns anledning till oro inför fortsättningen där man har fem bortamatcher kvar, men så här långt får man ändå godkänt.

Kiruna

Betyg 3+

Kiruna tippade jag på den plats de ligger på, sexa, och det är de fyra hemmasegrarna som är nyckeln till det, för på bortaplan har det gått sämre. Men nu har man fördelen av att ha fem matcher kvar på hemmaplan, och det är topplagen man har kvar att möta hemma medan man möter bottenlagen på bortaplan. Dessutom har man kvar att möta Strömsbro hemma, så visst har de slagläge.

Kalix ligger som förväntat. Foto: Oliver Åström, Kalix

Kalix

Betyg 3

Kalix ligger där jag förväntade mig, på en sjundeplats. Även de har varit starka hemma, där har man bland annat besegrat Piteå, men varit svaga på bortaplan. De har just nu fem poäng upp till allettanplats, och även om de har fem hemmamatcher kvar så känns den marginalen svår att äta upp, även om transatlantvärvningarna levererat.

Clemensnäs

Betyg 3

Även de ligger som jag förväntat, med ungefär den poängskörden som jag trodde. Laget har spelat två matcher mindre än de flesta andra, men lär inte kunna klättra något även när de är ifatt. Har dock bara spelat två hemmamatcher vilket talar till deras fördel.

Vännäs

Betyg 3

Var tror ni jag tippade Vännäs? Jo nia, precis där de ligger. De har bara spelat åtta matcher, varav tre hemma, så det finns potential att öka poängsnittet lite. Men risken är stor att de blir kvar på nästjumboplatsen även när det summeras, men mer kanske man inte kan kräva heller.

Örnsköldsvik

Betyg 3

Jumbo och godkänt betyg? Jo men man kan inte ha högre förväntningar på Örnsköldsviks unga budgetlagbygge. Laget har också varit med och krigat i i stort sett alla matcher, mer kan man inte kräva.

Lämna ett svar