14 matcher, men många givna

Idag spelas det 14 matcher i hockyettan, men ska man vara ärlig så känns de allra flesta rätt givna. Men visst finns det ett gäng som ändå känns både öppna och ovissa och därmed är värda att analysera lite djupare. Vi börjar väl norrifrån?

Strömsbro-Kalix

Strömsbro avfärdade den ena allettankonkurrenten igår då man besegrade Kiruna med 3-1, och kan man även vinna dagens match mot den andra allvarliga konkurrenten, Kalix, så har man skaffat sig ett bra läge för att vara med i racet hela vägen. Speciellt som Kiruna idag möter starka Hudiksvall på bortaplan och lär få tufft att ta poäng. För Kalix del så är det nästan en måstematch om de inte vill bli avhängda, vilket borgar för en högintensiv match. Tips: 4-1

Kan Kalix kämpa sig kvar i allettanstriden? Foto: Oliver Åström, Kalix

Piteå-Sundsvall

Toppmöte i den norra ettan då ettan Piteå tar emot fyran Sundsvall. Men det skiljer bara två poäng mellan lagen så detta tror jag blir en väldigt intressant match där ett formstarkt Piteå möter ett Sundsvall som kanske tappat lite på slutet efter en kanoninledning på säsongen. Tips: 4-2

Östra

Linden-Segeltorp
En öppen match, där den positiva överraskningen Segeltorp ska ta sig an ett Linden som verkar vara på g efter en minst sagt svag inledning på säsongen. Efter fem raka förluster har man nu nämligen två raka segrar, den senaste kom efter en spektakulär upphämtning av ett 3-0-underläge i slutminuterna mot Huddinge. Spektakulär inte bara för att man gjorde tre mål på sista sex minuterna, utan också för att man under denna tidsperiod drog på sig två utvisningar. Ändå lyckades man alltså vända och vinna efter sudden och det tror jag kommer ge en stor moralboost för Eskilstunalaget. Annars hade faktiskt Segeltorp varit favoriter inför matchen, vem hade trott det innan seriestart? Nu känns matchen helt öppen. Tips: 2-2

Wings-Huddinge

Två lag som underpresterat, där framför allt Huddinges sistaplats måste ses som ett stort misslyckande. Att tappa matchen mot Linden är också ett tecken på mental svaghet, men fram tills slutminuterna hade man ändå gjort en bra match, och kanske man ändå är på g lite? Wings blandar och ger, känslan är att man har lättare att möta bra lag, där man kan slå lite ur underläge och kontraslå. Då tror jag detta kan bli en matchbild som kan passa dem bra. Men jag är inte man att avgöra vem som vinner. Tips: 3-3

Västra

Surahammar-Forshaga

I den västra ettan spelas full omgång men det är bara två matcher som känns öppna. Dels denna match, där Surahammar har sista chansen att hänga på i allettanstriden, för vid förlust här kommer man ha sju poäng upp till Forshaga och kanske ännu fler upp till allettanstrecket och det är för mycket. Forshaga å sin sida kan seger i matchen och lite flyt klättra upp på allettanplats och i varje fall ha riktigt bra häng. Forshaga är formstarka med tre raka segrar, bland annat vann man mot topplaget Skövde så de får vara favoriter inför nedsläpp även om jag inte skulle satsa några stora pengar på Forshagasegern. Tips: 2-4

Skövde-Lindlöven

Skövde har efter en bra start tappat lite momentum och har tre förluster senaste fem matcherna. Förlorar man idag samtidigt som Forshaga vinner kan man helt plötsligt bara befinna sig på allettanplats i kraft av lite bättre målskillnad, så det är en viktig match för förhandsfavoriterna. Lindlöven å sin sida är en positiv överraskning. Laget ligger just nu på en finfin tredjeplats, bara tre poäng bakom serieledande Mariestad. Laget har fyra segrar senaste fem matcherna och är i mina ögon knappa favoriter i toppmötet. Tips: 2-3

Södra

Karlskrona-Alvesta

Karlskrona gjorde en blek insats senast mot Tyringe (vilket kostade mig 3000 kr, grr), och ska nu ta sig an ett Alvesta som överraskat positivt som nykomling och just nu ligger femma. En sämre insats bör tjäna som en väckarklocka för Karlskrona, men det är inte givet, och Alvesta har visat att de inte är ett lag som viker ner sig utan kamp. Visst är KHK favoriter, men Alvesta lär vara högmotiverat för att behålla sin allettanplats även efter halva serien spelad. Tips: 4-2

Fick KHK en väckarklocka efter senaste darret mot Tyringe? Foto: Anna Engström

Övriga matcher:
Hudiksvall-Kiruna: Hudiksvallsspelet hackar, men jag tror att Kirunas spel passar dem bra, 5-2

Boden-Örnsköldsvik: Boden har kommit igång medan Övik tappat på slutet, 6-1.

Borlänge-Tranås: Tranås är ett topplag och bör vinna detta, 2-5.

Mjölby-Mariestad: Mariestad med Simon Eriksson som gör comeback bör ta detta rätt klart. 1-4.

Falun-Dalen: Falun har bytt tränare, kan det ge effekt? Dalen dock stabilt topplag och vinner detta, 1-4.

Vimmerby-Tyringe: Tyringe är lite på g, men Vimmerby riktigt formstarka, 4-2.

Mörrum-Troja: Mörrum formsvaga och detta ska Troja ta, 1-3.

Lämna ett svar