Favoriterna vann, till slut!

Det var på väg med flera riktigt tunga favoritfall i dagens omgång av hockeyettan, men till slut så lyckades såväl Hudiksvall, Boden som Troja vända och vinna. Samtidigt så imponerade Mariestad med en 12-3-seger mot Mjölby och Strömsbro tog en viktig seger mot Kalix. Och kollar jag på tipset så hade 11 av 14 tips rätt tecken, godkänt väl?

Norra

Hudiksvall har gått lite mer kräftgång på slutet och idag låg man under med 1-2 inför den sista perioden mot Kiruna. Men efter en riktig urladdning i den sista perioden, som man vann med hela 5-0, så kunde man ta en bekväm 6-2-seger till slut ändå. Därmed så gick man i alla fall tillfälligt upp i serieledning. Mitt 5-2-tips var jag nöjd med.

Hudiksvall lyckades brotta ner motståndet till slut. Foto: Oliver Åström, Kalix

För Boden ligger på samma poäng, men med en match mindre spelad, sedan även de lyckades med konststycket att hämta sig ur ett underläge. De låg nämligen under med 2-0 en bra bit in i den andra perioden, och folk på plats beskrev Bodens insats som minst sagt tam. Men efter en timeout så blev det i alla fall lite bättre och när krutröken skingrats så hade Boden vunnit med 5-3. En marginal som var betydligt mindre än vad jag tippade, 6-1.

Om vi håller oss kvar i norr så vann Sundsvall lite överraskande toppmötet med Piteå med 2-1 på bortaplan. I en tillknäppt historia sköts blott 27 skott på mål totalt, där Piteå bara mäktade med 10 skott på hemmaplan. Därmed så klättrar Sundsvall förbi Piteå upp till en tredjeplats. Mitt tips på 4-2 var inte ens nära.

Strömsbro vann sexpoängsmatchen mot Kalix med 3-1 (mitt tips 4-1). Avgörandet kom i den andra perioden där man sköt hela 18 skott på mål och man vann även perioden med 2-0. Nu ligger Strömsbro på den åtråvärda femteplatsen, blir man kvar där nu?

Östra

Jag trodde på en jämn match mellan Linden och Segeltorp (2-2), men det var Linden som tack vare en stark andraperiod kunde avgå med segern med klara 6-3. Detta trots att det var Segeltorp som vann skotten med rätt klara 35-24. Men Linden är på g nu och efter den usla starten med fem raka förluster och tama insatser, så har man nu tre raka segrar. Är man på väg att utmana Vallentuna om den sista allettanplatsen till och med?!

Wings hade ett fast grepp om taktpinnen och borde ha vunnit matchen mot Huddinge med större siffror än de 2-1 som det nu blev (mitt tips 3-3). Men laget var enligt rapport från en på plats påtagligt tama i avsluten. Nu tog man tre poäng ändå och är just nu förste utmanare om allettanplatsen. För Huddinges del så blir krisen dock bara djupare och djupare, frågan är hur länge Fredrik Mälberg har styrelsens förtroende? För det är just ett fungerande lagspel som fallerar för Huddinge, så ansvaret vilar tungt på den rutinerade tränaren.

Västra

Oscar Tellström gjorde fyra nya poäng i Bois storseger. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Mjölby hade en 0-4-förlust som största debacle under serien, men när Mariestad kom på besök i ProTrain Arena så åkte man på en rejäl kölhalning. Mariestad kunde åka hem med en 12-3-seger! Ettans poängkung Oscar Tellström gjorde fyra nya poäng och ståtar nu med 19 poäng efter halva grundserien. Mariestad har inlett seriespelet riktigt starkt med åtta segrar de första nio matcherna, och blev än starkare med Simon Eriksson (2 poäng i comebacken) in i laget. Mitt tips på 1-4 var inte ens nära även om segraren var rätt!

Forshaga ger topplagen en fajt om allettanplatserna. Idag tog laget sin fjärde raka seger när man vann mot Surahammar med 5-3. Tobias Björklund gjorde två nya mål och det är spetsarna i han och Skager som gör att Forshaga bara är två poäng från allettanplatsen och tre från tredjeplatsen. Tipset på 2-4 var rätt nära!

Skövde hade kunnat bli indraget i streckstriden på allvar, men tack vare en 4-3-seger mot Lindlöven så kunde man skaffa tre poängs marginal ner till Forshaga. Emil Smedberg blev tungan på vågen för Skövde med två mål, samtidigt så gjorde Kalmarlånet Jesper Broeng två mål för Lindlöven. Nu ligger de båda lagen på samma poäng och med nästan identisk målskillnad. Jag trodde på 2-3 till Lindlöven, fel segrare.

Falun gjorde en riktigt bra match mot Dalen efter tränarbytet och föll med bara 0-2, sista målet med mindre än fem minuter kvar. Det är absolut en insats man kan ta med sig framöver. För Dalens del innebar segern att man behåller allettanplatsen. Jag hade ändå på känn att segermarginalen kanske inte skulle bli så stor, 1-4.

Borlänge fick ge sig med 0-3 mot serietvåan Tranås. Borlänge ligger därmed kvar på nästjumboplatsen. Rätt segermarginal men för få mål ju (2-5)!

Södra

Karlskrona fortsätter spela tajt defensivt, en ny nolla inkasserad! Foto: Halland i fokus

Alvesta gjorde en riktigt bra förstaperiod och hade 0-0 mot serieledande Karlskrona med mersmak. Men i den andra perioden gjorde favoriterna 2-0 och sedan var matchen avgjord. Ett snålt spelande Karlskrona kunde sedan sätta punkt med 3-0 i tom kasse med en sekund kvar. Tipset 4-2 var inte helt off.

Tyringe stod också de emot favoriterna i en period. Så långt låg de under med bara 3-2, och hade faktiskt 3-3 inne men det dömdes bort då det kom tiondelen efter slutsignalen för perioden. Men 3-0 av Vimmerby i den andra perioden säkrade segern och Eddie Levin gjorde två an dem, tre totalt i 7-3-segern. Jag hade rätt segrare men det blev större marginal än vad 4-2-tipset indikerade.

Mörrum hade 2-1 mot Troja, men Troja kvitterade med fyra minuter kvar av period två och sedan även avgöra matchen med knappa fem minuter kvar. 2-4 kom sedan i tom kasse. Därmed så återfinns även Troja på allettanplats med halva serien spelad.  Tipset på 1-3 var nästan rätt.  

Lämna ett svar