KHK illa ute

Idag så var det riktigt svårt att välja vilken match jag skulle bevaka, vilket ledde till att jag zappade mellan alla fyra. Och märkligt nog så var det den mest givna matchen som kom att bli den allra mest spännande.

Jag inledde med att se på toppmötet mellan Tyresö/Hanviken och Visby, men Visby startade ruggigt blekt samtidigt som Tyresö/Hanviken givetvis trampade gasen i botten. Redan efter 3.24 så ledde Tyresö/Hanviken matchen, Visby tvingades ta timeout och matchen kändes avgjord. Och en avgjord match är inte speciellt spännande så jag bytte match. Vilket visade sig riktigt i slutändan, för Tyresö/Hanviken kunde enkelt hålla undan och vinna matchen med 5-2. Tyresö/Hanviken imponerar, framför allt försvarsspelet. Gästerna släppte bara till 15 skott mot ett topplag som hade hemmaplan på hela matchen! Samtidigt så är det ett tecken på ett oväntat blekt Visby, som inte alls fått till sin offensiv på samma sätt som man kunde tro med tanke på alla vassa nyförvärv.

***

Nästa match att rattas in var Borås-Kristianstad. En match där faktiskt Borås gjorde en rätt bra insats i, den bästa jag sett laget göra på väldigt länge. Borås åkte betydligt mer skridskor, man smällde på på ett helt annat sätt och man fick faktiskt rätt långa anfall mot ett Kristianstad som inte alls trivdes med att behöva tillbringa tid i försvarszonen. Borås tog rättvist ledningen, men gav Kristianstad en biljett in i matchen genom att dra på sig utvisningar, och 1-1 var ett faktum.

I den andra perioden hanterade Kristianstad försvarsspelet lite bättre, och framför allt så var man effektiva när lägena dök upp, och 1-3 med drygt halva matchen spelad så kändes matchen avgjord. Till slut skrevs Kristianstads segersiffror till 2-5, men Borås kan i alla fall ta med sig spelet från första perioden till nästa match.

***

Det gav mig möjlighet att ge matchen Halmstad-Krif några minuter. En match jag för övrigt också passade på att spana in i första periodpausen. Det var en jämn och tillknäppt historia med rätt få målchanser, men då klev Robin Dahse fram, gjorde två mål och visade ännu en gång att han är tungan på vågen i jämna matcher.

***
Sista perioden ägnades dock åt något som såg ut att bli dagens jätteskräll. För efter två perioder så var det jumbon och nollpoängaren Tyringe som ledde med 1-0 mot serieledande Karlskrona. Karlskrona drog på sig mängder med utvisningar i den andra perioden och inledde även den tredje med spel i numerärt underläge, vilket de lyckades göra 2-0 på en minut in i period tre. Efter det så var en enda lång Karlskronajakt på reducering till att börja med. Men Tyringe försvarade sig ändå bra mot ett rätt tandlöst Karlskrona. Men några Tyringeutvisningar i slutet och plockade Kokman gav både reducering och kvittering i slutminuterna. Tråkigt för ett heroiskt kämpande Tyringe, och man fick inte ens vinna då Karlskrona gjorde ett matchvinnande mål i powerplayspel i sudden. Karlskrona var med andra ord riktigt illa ute, men en tappad poäng mot ett bottenlag med lite tur faktiskt, är ändå inget styrkebesked direkt.

Omslagsbild: Halland i fokus

Lämna ett svar