Fyrtal

Det spelas bara fyra matcher ikväll, men tre av dem är faktiskt riktigt intressanta. I den östra ettan så spelas det en riktig toppmatch mellan fyran Visby och tvåan Tyresö/Hanviken. Tyresö/Hanviken förlorade för första gången i serien förra matchen, då Nyköping vann med 3-1, sista i tom kasse. Det är två försvarsstarka lag som möts, så det lär bli en rätt tillknäppt historia skulle jag tro. Speciellt som Visby lite överraskande haft rätt stora problem att få det att lossna offensivt. Lagen har bekvämt avstånd ner till missad alletta, så denna match handlar bara om att pinka in revir inför fortsättningen. Jag tror på en Tyresö/Hanviken-seger med 1-2.

En annan intressant match spelas mellan serieledarna i den södra ettan. Halmstad, och allettanjagande Krif. Krif har släppt in överraskande många mål för att vara tränat av Mikael Tisell, och det är något jag tror att man både vill och måste komma till rätta med om man ska få spela allettan efter jul. Man behöver bli tajtare framför egen kasse framför allt, samtidigt som man måste bli bättre på de snabba omställningarna. För Halmstads del så lever man på en stabil defensiv, och jag tror på ytterligare en målsnål affär. 3-1.

Borås måste börja vinna matcher för att hänga på i allettanstriden. Och då spelar det ingen roll om det är ett av de starkare lagen i den södra ettan som står på andra sidan, nämligen Kristianstad, poängen måst in. Men då måste man steppa upp i fart, passningsprecision och fysik, annars kommer man inte hänga med när Kristianstad drar igång sin höghastighetshockey. Tyvärr är det inte mycket som talar för det. 1-4.

Tyringe-Karlskrona, botten mot toppen, detta kommer inte ens bli spännande. 1-7.

Omslagsfoto: Anna Engström

Lämna ett svar