Nervmatch i söder och toppmatcher i öster

Idag så riktar vi strålkastarljuset på en match i söder och två matcher i den östra ettan, då det är dessa som är de intressantaste av kvällens 13 matcher.

I söder så är det givetvis ödesmatchen mellan Troja och Borås som allt fokus riktas mot. Två tippade topplag som har en sak gemensam så här långt: En oväntat klen poängutdelning. Men medan Troja ändå oftast presterat bra hockey, så har Borås haft betydligt större problem att visa några större kvaliteter i spelet. Men de senaste två matcherna har Borås i alla fall vunnit (mot Tyringe 3-2 och mot Mörrum 6-3) så de kanske i alla fall har fått lite välbehövligt självförtroende. Dessutom får man in en backförstärkning i form av Nico Joki till dagens match. (För övrigt verkar det som att Borås försöker bli av med backen William Eriksson).

Troja kommer från en hemsk 0-5-förlust, egentligen den första matchen där laget inte alls kommit upp i nivå. Lagen ligger för närvarande på en åttonde (Troja) respektive sjunde (Borås) plats, med tre respektive fyra poäng upp till rätt sida strecket. Många tror nog dock att den sista platsen i slutändan kommer att stå mellan dessa båda lag, så det är en klassisk så kallad sexpoängsmatch. Det är med andra ord en hel del press på lagens axlar ikväll.

Kan Jesper Emanuelsson utöka sin imponerande poängskörd? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

***

I öster så spelas det också två intressanta toppmatcher. Dels ska Väsby försöka att snabbt hitta tillbaka på vinnarspåret igen sedan segersviten brutits senast mot Tyresö/Hanviken. På andra sidan står Vallentuna, just nu femma i den östra ettan. Vallentuna har just nu sju poäng ner till missad alletta, men skulle säkert vilja undvika att hamna inom räckvidd för lagen som jagar. Att slå Väsby är dock ingen enkel uppgift, och den lär inte bli enklare då de är revanschsugna.

Den andra toppmatchen i öst är mötet mellan serieledande Tyresö/Hanviken och trean Nyköping. Det är två riktigt formstarka lag som möts, där båda lagen har tre raka fullpoängare i ryggsäcken. Nyköpings förstakedja med Christian Axelsson, Pontus Johansson och Linus Lundström har en grym säsong så här långt och nyckeln för Tyresö/Hanviken är att få stopp på dem. Lyckas de med det så är de favoriter att vinna.

***

Övriga matcher med resultatips:

Norra

Örnsköldsvik-Hudiksvall 1-6

Sundsvall-Strömsbro 4-2

Vännäs-Piteå 2-5

Östra

Segeltorp-Wings 3-3

Huddinge-Linden 4-2

Västra

Tranås-Surahammar 4-1

Mariestad-Borlänge 4-2

Forshaga-Mjölby 3-1

Dalen-Skövde 3-1

Lindlöven-Falun 6-1

Södra

Kristianstad-Mörrum 5-1

Krif-Vimmerby 2-4

Alvesta-Halmstad 2-5

Lämna ett svar