Notvarpen

I vår lokaltidning Mariestadstidningen så fanns det förr i tiden en sida som de kallade ”Dagens notvarp”. Notvarp är ett gammalt fiskeredskap som var som en håv som håvade in fisken, på samma sätt så fångade tidningen upp diverse nyheter av intresse i kortformat på sin notvarpssida. Jag tänkte göra likadant idag, och jag slänger ner min notvarp för att se vad som dyker upp.

Jag tänkte vi börjar med att kika lite på hur det gått för några av de mest namnstarka värvningarna i oktober. Har det blivit succé eller fiasko?

Joshua Karlsson, back Lindlöven

Den välväxte (205 cm, 102 kg) backem Joshua Karlsson har spelat alla sju matcher sedan han skrev på korttidskontraktet (han ska snart till Knoxville Ice Bears i kanadensiska SPHL-ligan. Han har noterats för två assist och har bidragit med resolut och klokt backspel och har +4 i plusminus. En lyckad värvning.

Sebastian Harila, fw från Polen till Visby

En tung forward som skulle tillföra fysik till Visbys forwardsuppsättning. Men han hann bara göra en match (noll poäng) innan han krockade på träning och skadade sig så mer matcher har det inte blivit ännu.

Marcus Limpar Lantz, c från Sioux Falls Stampede till Hudiksvall

Fotbollslandslagsspelaren Anders Limpars pojk har en fin karriär och har representerat U17-landslaget bland annat, och hade en fin säsong i OHL förra säsongen. I >Hudiksvall har han hunnit göra tre matcher och har på dessa noterats för två poäng och har plus tre i plus/minus, vilket är starkt med tanke på att laget förlorat två av de tre matcherna.

Daniel Gunnarsson, b från Västerås till Linden

En riktig prestigevärvning, Gunnarsson har nio säsonger i SHL och fem i allsvenskan, och poängsnittet är inte så tokigt under dessa matcher heller för att vara back. Men han har inte alls fått Linden att lyfta, på fem matcher har han noterats för två poäng, men laget bröt en tråkig trend senast då man tog sin första seger, kanske det kan lyfta nu?

Anton Claesson, b från Johnston Tomahawks till Visby

Backen hade en stark säsong i J20 Nationell för Modo förra säsongen och tanken är att han ska kunna ta en offensiv roll i Visby. Än så länge har det dock inte blivit någon utdelning för den unge backen, men så har han endast spelat tre matcher också.

Nico Joki, back från Polen till Borås

Det har gått sex dagar sedan Nico Joki skrev på för en återkomst till Borås. Han har dock inte varit med och spelat i vare sig lagets möte med Tyringe eller Mörrum, tydligen krånglar det med övergångspappren. Han ska dock vara spelklar till morgondagens oerhört viktiga möte med Troja.

***

Detta för mig in på nästa fångst i varpen. Jag läser i Ljungbynu.se att Trojatränaren Jens Gustafsson skällt på sitt lag i två dagar efter 0-5-förlusten mot Vimmerby.  Jag vet inte hur jag ska reagera på detta, i mina ögon så leder skäll sällan till något bra. Samtidigt så förstår jag ju att ibland kan det behövas ett wake up-call när nivån på träningar/matcher är undermålig. Det ska verkligen bli intressant att se hur laget reagerar på de två dagarnas utskällning, blir det skärpning i laget, eller blir det en negativ reaktion? Hur som går det inte nog underskatta matchen mot Borås betydelse. Det är fyra lag som både har bra marginaler neråt och som känns för stabila för att tappa. Det innebär att det finns en plats att slåss kvar att slåss om, och det laget som förlorar imorgon kommer ha en riktigt brant uppförsbacke att bestiga för att ta den. Tänk vilket fiasko det ändå måste sägas vara om Troja missar allettan! Visst, ett mindre rutinerat lag, men de har alldeles för många vassa kort kvar, och även några nya, för att ens vara nära att missa.  

***

Till sist skandalen i Borlänge. Om det nu var någon? Ni har säkert läst Borlänges pressrelease där man tar avstånd från all form av rasism, och menar att det sagts rasistiska saker mot en av deras spelare i matchen mot Forshaga. I en tidningsintervju i frågan så får Forshagas ordförande Christer Larsson frågan hur han ser på saken. Han svarar som han bör, att man ser allvarligt på alla former av kränkningar och jobbar hårt med att förebygga sådant, men att inget från domarhåll framkommit att något ska ha skett och att Borlänges påståenden är för vaga för att kunna göra något av. Spelaren i fråga nekar till att ha sagt något och ord står mot ord. Detta känns som det kunde hanterats bättre.

Lämna ett svar