Ingen bra helg för topplagen

Som jag skrev inför gårdagens matcher så hade fredagen och lördagen inte varit två bra dagar för förväntade topplag. Detta skulle sedan visa sig fortsätta även på söndagen. För inte heller Väsby lyckades ta en seger i sin omgång sju utan deras svit (precis som Mariestads) stannade vid sex raka segrar. Det var Tyresö/Hanviken som stod för det wake up-callet när man vann ytterst rättvis med 5-2 på bortaplan. Segern påminde om de tidigare skrällarna: En betydligt mer påkopplad utmanare som vann den fysiska kampen och gav favoriten lite tid med puck i anfallszonen. Jag blev riktigt imponerad av Tyresö/Hanvikens insats, de spelade resolut, tajt över hela isen och skapade klart flest lägen. I och med segern går de upp på förstaplats i den östra ettan, och man är det enda lag i ettan som ståtar med enbart segrar (även om två kommit efter ordinarie tid). Igår släppte man dock in sitt första mål i numerärt underläge.  

Boden vann rättvist! Foto: Oliver Åström, Kalix

Hudiksvall åkte å sin sida på sin andra raka förlust. I lördags förlorade man mot Piteå och igår mot Boden med 2-1. Hudiksvall verkar ha problem med topplag, sedan tidigare har man ju förlorat även mot Sundsvall. Även i denna match var det en fullt rättvis seger. Boden gav inte Hudiksvall utrymme att snurra i den egna zonen och släppte endast till 23 skott. Därmed ligger Hudiksvall på en överraskande fjärdeplats med lika många matcher spelade som ettan och tvåan och en mindre än Kiruna på tredjeplatsen. Det finns givetvis ingen anledning att såga Hudiksvall, men vägen är inte lika rak som många kanske trodde på förhand.

***

Resultat i övrigt:

Norra

Piteå-Strömsbro 5-2

Piteå fortsatte på vinnarspåret, för efter segern mot Hudiksvall tog man en ny seger mot Strömsbro. Strömsbro-målvakten Markus Sandrud hamnade på låga 76,19 i räddningsprocent när laget föll med 5-2. I och med segern så klättrar Piteå upp över allettanstrecken. Där är de nog för att stanna, för nu verkar de ha hittat mer rätt i sitt spel.

Örnsköldsvik-Clemensnäs 3-4

Clemensnäs vann bottenmötet med 4-3 på bortaplan. Man låg under med 3-2, men tack vare två mål av Ludvig Stenvall och Kevin Kariander i mitten av den tredje perioden så kunde man vända och vinna. Därmed så klättrar Clemensnäs upp på en åttondeplats, medan Övik ligger sist.

Sundsvall-Vännäs 4-3

Vännäs överraskade länge mot serieledande Sundsvall och hade 3-3 ända in i slutminuten, men med 44 sekunder kvar så kunde Ludvig Westerlund sätta segermålet 4-3. Därmed behåller Sundsvall serieledningen, medan Vännäs ramlar ner till en niondeplats.

Vännäs fick ge sg i slutminuten. Foto: Oliver Åström, Kalix

Östra

Nyköping-Segeltorp 5-0

Segeltorp har bjudit bra motstånd mot de flesta lag, men igår hade de inget att hämta mot ett stark Nyköping som kunde vinna med 5-0. Nyköpings värvning från allsvenska Vita Hästen, Rasmus Kahilainen, fick lite överraskande starta i fjärdelinan och syntes inte i poängprotokollet.

Wings-Linden 2-3

Äntligen fick Linden vinna! Efter fem raka förluster i inledningen så lyckades man betvinga Wings med 3-2 på bortaplan. Det måste givetvis vara skönt för ett stukat självförtroende att få känna på att vinna, innebär detta ett lyft för Eskilstunalaget? För Wings var det den definitiva spiken i allettandrömmarna, och nu ser det ut som att östra ettan inte innehåller mer spänning, den ser helt avgjord ut.

Västra

Borlänge-Forshaga 1-5

Forshaga vann med övertygande 5-1 borta mot ett formstarkt Borlänge som hade två raka segrar i ryggen. Linus Skager gjorde två mål.

Surahammar-Dalen 6-3

Surahammar tog en överraskande och stark seger mot Dalen med hela 6-3. Därmed räddade Surahammar spänningen kring strecket, nu är det fyra lag inom fyra poäng mellan plats 5 och 8 och streckdramatiken lever med andra ord i allra högsta grad.

Mjölby-Lindlöven 2-4

Lindlöven fortsätter spela stabilt. Igår besegrades Mjölby med 4-2. Det var dock en jämn match, där avgörande föll först i tom kasse med knappa två minuter kvar.

Falun-Skövde 0-4

Nej det blev en ny förlust för nykomlingen Falun, den sjunde raka. Skövde kunde vinna med bekväma 4-0, och befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.

Skövde vann mot Nykomlingen. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Södra

Alvesta-Krif 5-4

Alvesta är en riktigt pigg nykomling! Igår vann man den viktiga streckmatchen mot Krif via ett riktigt sent segermål med 5-4. Shane Heffernan gjorde två mål och Viktor Kembel matchavgörande 5-4-målet med en dryg minut kvar. Nu klättrar Alvesta upp på en allettanplats igen, och har gett överraskande nerv kring strecket.

Karlskrona-Kristianstad 3-1

Karlskrona fortsätter imponera. Igår vann man mot ett annat topplag, Kristianstad, med 3-1. I kommentar efter matchen klagar Dennis Svensson på Karlskrona och tycker de drar ner på tempot i matchen, och att det inte kommer hålla i längden. Men jag har sett stora delar av matchen, och jag vill snarare påstå att det är Karlskronas tyngd framför allt i egen zon och deras snabba omställningar som är nyckeln till segern. Men visst de fick ner Kristianstads tempo på ett bra sätt.

Mörrum-Borås 3-6

Har Borås fått det att lossna nu? För igår tog laget sin andra raka seger när man vann med klara 6-3 borta mot Mörrum. Faktum är att Borås ledde med 6-1 ett tag innan Mörrum kunde putsa siffrorna, men segern var odiskutabel. Därmed så lever kanske allettanhoppet ändå? Men då bör man ta en del poäng även i två tuffa matcher man har kvar innan serien vänder, mot Troja borta och Kristianstad hemma. Kammar man noll så lär avståndet växa så det blir för långt.

Halmstad-Tyringe 3-1

Tyringe gav Halmstad överraskande fullt upp. Man hade länge 1-1 men Jonathan Lundgren (vilken målskytt han blivit!) gjorde 2-1 med fem minuter kvar och sedan kunde Halmstad sätta 3-1 i tom kasse i slutet. Bittert för Tyringe

Lämna ett svar