Toppen mot botten – med tre undantag

Idag spelas det hela 13 matcher, men tio av dem spelas mellan bottenlag och topplag, vilket är föga intressant att skriva så utförligt om, därför kommer jag bara dela med mig av en kort kommentar och ett resultattips om dessa. Men tre matcher är mer öppna och värda att skriva lite mer om. De här tre matcherna kommer jag nog kolla på i efterhand:

Kristianstad-Troja

Kristianstad har startat serien starkt och har nu dessutom förstärkt med klasspelaren Emil Öhevall. De har så här långt spelat in tolv poäng och enda poängtappet kom i en jämn 1-2-tillställning mot Halmstad.

Troja å sin sida har gått lite hackigare. Laget har endast sju inspelade poäng, varav sju har kommit mot tippade bottenlaget Tyringe och Alvesta. Mot lite bättre lag har ineffektiviteten varit alltför stor, för man har ändå spelat bra hockey. Nu väntar alltså ett bättre lag igen, och jag tror att Trojatränaren Jens Gustavsson gärna skulle vilja se en islossning även mot ett starkt lag.

Med tanke på lagens prestationer så här långt så måste dock Kristianstad få tipset, 4-2.

Blir det mer Kristianstadsjubel ikväll? Foto: Lars Svensson

Lindlöven-Dalen

I den västra ettan så har Lindlöven startat serie urstarkt med bara en förlust, och det mot den stora favoriten Mariestad. Man har bland annat besegrat Tranås med 3-0 och det resultatet speglar lite Lindlöven. Man är otroligt tajta defensivt med några tunga backar och en stark målvakt i William Kias, och kanske inte lika starka offensivt.

Dalen å sin sida har spelat rätt bra, men haft svårt att få det omsatt i poäng. Åtta poäng innebär visserligen en allettanplats, men med bara en poängs marginal. Dilemmat i Dalens fall är inte anfallsspelet, det är att man inte fått defensiven att funka lika bra som tidigare säsonger. Släpper man in tre mål per match måste man göra fyra framåt för att vinna, och det är inte bara att göra.

Detta kommer bli en målsnål historia är jag övertygad om. Lindlövens defensiv har dock trumfat Dalens, så de får mitt tips. 2-1.

Dalen skulle må bra av en seger mot Lindlöven. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Segeltorp-Huddinge

Derby och ett lite oväntat scenario. Inför säsongen så var Huddinge allettantippat, medan man undrade om Segeltorp skulle ta en enda poäng i seriespelet. Men nu, fem matcher in, så har Huddinge noll poäng medan ”Torpet” har fyra poäng med mersmak. Huddinge har i alla tider varit storebror i kommunen, men i år kanske rollerna är ombytta? Och skulle Huddinge förlora denna match OCKSÅ, så kan vi prata kris på allvar. Då är frågan om Fredrik Mälberg sitter så säkert, även om han både har rollen som tränare och sportchef.

Jag tror detta är en helt öppen match, Segeltorp kommer bara kunna slappna av och köra, medan Huddinge har all press på sig. Jag säger 2-2.

Så några ord korta om övriga matcher

Norra

Clemensnäs-Piteå: Clemensnäs vann sin enda match man spelat på hemmaplan (mot Sundsvall), och ska inte underskattas. Men ett Piteå i stort behov av poäng och upprättelse efter två förluster på sina tre inledande matcher tar detta. 3-1.

Vännäs-Boden: Vännäs har tagit poäng i tre av fem matcher, men Boden ska vara ett nummer för stort. 2-4.

Östra

Nyköping-Enköping: Nyköping har inlett serien rätt bra, de två förlusterna kom mot tippade topplagen Väsby och Visby. Enköping har kommit igång lite efter en usel säsongsinledning. Men Nyköping ska vara för starka. 4-1.

Linden-Tyresö/Hanviken: Tyresö/Hanviken är ett alldeles för bra lag för att detta ska bli en match ens. 4-0.

Wings-Väsby: Derby, men det är väl det enda som talar för Wings. Väsby ett par klasser bättre och vinner med 6-1.

Västra

Mjölby-Tranås: Ett en gång riktigt hett derby spelas för första gången på många år. Men Tranås är ett etablerat topplag, medan Mjölby är nykomlingar, 2-4.

Surahammar-Mariestad: Surahammar har inlett serien svagt och nu möter man serieledarna, bör bara kunna sluta på ett sätt. 1-4.

Skövde-Forshaga: Serietvåan mot åttan, även om Forshaga brukar sälja sig dyrt får de finna sig i att vara underdogs. 4-2.

Södra

Vimmerby-Alvesta: Sexan mot femman, så en riktig streckkamp. Men jag tror på en rätt tydlig hemmaseger faktiskt. 4-2 (igen!).

Mörrum-Halmstad: Mörrum har startat serien ok, men nu möter man seriens stora överraskning och då räcker man inte till. 1-3.

Lämna ett svar