Favoriten, överraskningen, floppen och jumbon! Södra

Idag så blir det en summering av säsongen så här långt. Och jag tänkte göra det i form av att utse favoriten, överraskningen, floppen och jumbon i respektive serie. I den södra ettan så är valen mer givna än i någon annan serie.

Favoriten – Karlskrona

Fem matcher-fyra segrar får ändå ses som ett klart godkänt facit. Att förlora mot Vimmerby är ingen skam, och man har vunnit mot förväntade topplagen Troja och Borås. Framför allt är det effektiviteten som imponerat, laget har gjort mål på 18,70% av skotten och även om det inte är siffror man kommer kunna hålla en hel serie så är det absolut en bra start. Joachim Rohdin har skjutit sju fullträffar och leder södra ettans poängliga med nio poäng. Även Viktor Kokman har inlett förtroendeingivande, med en räddningsprocent på strax över 95%, med det är han nia i hela ettan.

Överraskningen – Alvesta

Räck upp handen alla ni som trodde att Alvesta skulle ligga före Troja och på allettanplats efter fem omgångar! Ingen? Det förvånar inte för nykomlingen Alvesta tappade stora delar av sin spets inför premiären i ettan, och nyförvärven såg mer ut som arbetshästar än spetsar i en hockeyettanserie. Tre segrar har man redan under bältet, och de båda förlusterna har kommit mot tippade topplagen Troja och Kristianstad. Framför allt segern mot Borås var överraskande stark och efter senaste segern mot Mörrum, en match som Otto Henell avgjorde i slutsekunden så stannade publiken kvar lääääääääääääänge efter slutsignalen. Hockeyn kokar i Alvesta!

Borås har inte alls motsvarat alla högt ställda förväntningar. Foto: Anders Gustavsson?

Floppen – Borås

Borås avslutade förra säsongen starkt där man i slutspelet pressade Boden till fem matcher. Till denna säsong så såg man ut att ha förstärkt laget rätt rejält, framför allt på backsidan, men fem matcher in i serien så är det inte mycket som ser ut som det var tänkt. Två ynka poäng på fem matcher, och framför allt läcker det bakåt, trots nya vassa backar. Storstjärnan Konstantin Barulin har varit bänkad, och när han väl spelat har han inte alls levt upp till haussen kring honom. Istället har Hugo Fagerblom fått kliva in och gjort det bra visserligen, det går inte lasta honom för den svaga starten, men man har saknat den där riktiga matchvinnarmålvakten som Barulin var förra säsongen. Förluster mot bland annat Alvesta är inte annat än en stor missräkning.

Jumbon – Tyringe

Visst såg Tyringe försvagat ut, men att de skulle göra en sådan blek figur som man gjort hittills trodde jag inte. Laget har framför allt visat upp en kavalkad av missade målchanser, och har endast gjort sex mål på de fem första matcherna, nästan hälften av vad näst minst målglada lag noterat. Lägger man därtill att försvaret stundtals sett ut som en ihålig grevéost, laget har släppt in fem mål per match i snitt, så är det ganska mycket som måste bli bättre för att undvika jumboplatsen.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar