Favoriten, överraskningen, floppen och jumbon! Västra

Idag så blir det en summering av säsongen så här långt. Och jag tänkte göra det i form av att utse favoriten, överraskningen, floppen och jumbon i respektive serie. I den västra ettan så känns det som rätt givna val på samtliga positioner.

Favoriten – Mariestad

Mariestad har verkligen levt upp till favoritskapet. Fem raka segrar, bland annat i det prestigefyllda Skaraborgsderbyt med klara 4-1. Förstakedjan med Oscar Tellström, Ludwig Wistén och Jesper Linden är stekheta, där Tellström och Wistén ligger etta och två i hela ettans poängliga (med 15 resp 13 poäng) och Lindén ligger åtta. Dessutom har målvaktspositionen varit riktigt stark, med endast 1,2 insläppta mål per match. Men visst finns det mer att ta ut, särskilt som laget varit utan tre av sina spetsar hela säsongsinledningen.

Överraskningen – Lindlöven

Lindlöven trodde jag skulle få kämpa för att nå en allettanplats, men så här långt har man verkligen imponerat. Visserligen fick man in en trio starka backar efter mitt tips, men det gäller ju att få spelet att stämma med flera nya in tätt inpå seriestarten och det har man sannerligen fått. Fyra segrar på de fem första, det är bara seriesuveränen Mariestad som lyckats vinna mot ett solitt Lindlöven. Laget har bara släppt in tre mål, varav tre kom i förlustmatchen mot Mariestad, man har bland annat nollat Tranås. William Kias toppar målvakternas räddningsprocent med skyhöga 97,73%, och då spelar det inte så stor roll att man inte sprutat in mål direkt (2,8 mål per match).

Lukas Söderlunds gäng har inte fått till det alls. Foto: Oliver Åström

Floppen – Surahammar

Det har visserligen blivit fem poäng så här långt, men alla kommer mot nykomlingarna Falun och Mjölby. När man mött etablerat motstånd så har förlusterna varit siffermässigt klara, med minst fyra mål. Bland annat gav man Borlänge sina första poäng när man lät sig besegras med hela 5-1. Det lär inte bli enklare att prestera när klubben nu dessutom lider av ekonomiska problem.

Jumbon – Falun

Det är inte lätt att vara nykomling i hockeyettan, och det har Falun verkligen fått erfara. Idel förluster så här långt och ett spel som inte indikerar att det kommer bli så många segrar heller. Det är svårt att tro att de undviker sistaplatsen.

Omslagsfoto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar