Favoriten, överraskningen, floppen och jumbon! Östra

Idag så blir det en summering av säsongen så här långt. Och jag tänkte göra det i form av att utse favoriten, överraskningen, floppen och jumbon i respektive serie. I den östra ettan så gjorde jag något jag inte tänkt göra, jag delade ut två överraskningar, men det känns så fel att plocka bort någon av dem.

Favoriten – Väsby

Under träningsmatcherna såg det kanske inte så jätteimponerande ut, men när det började spelas om poäng så morrade det väldigt rutinerade favoritlaget Väsby igång. Fem matcher har gett fem segrar, och två av segrarna har kommit mot förväntade toppkonkurrenter, Visby och Nyköping. Calle Åsell leder poängligan i den östra ettan med tio poäng, och tilltänkta målskytten Joni Nikko har gjort fem mål. Men överlag har man gjort mycket mål framåt, hela 4,6 i snitt, och endast 1,2 insläppt är inte dåligt det heller. Så leder Linus Ryttar målvaktsligan i östra med.

Christian Holmblad och Gustav Jansson är två av stjärnorna som lämnat Vallentuna. Ändå presterar man bättre! Foto: Oliver Åström, Kalix

Överraskningen – Vallentuna och Segeltorp

Vallentuna tappade många av sina spetsar inför säsongen och ersättarna var inte alls lika namnkunniga. Det såg med andra ord ut att bli missad alletta precis som förra säsongen. Men så här långt så har Jussi Salo verkligen fått ut mycket av laget. 13 poäng på fem matcher, enda poängförlusten kom i premiären mot ett starkt Tyresö/Hanviken. Nu har man visserligen inte mött Väsby och Visby ännu, men kan man fortsätta på inslaget spår så har jag svårt att se något av lagen på plats 6-10 ska ha förmågan att förpassa Vallentuna till fortsättningsettan.

Jag måste även lyfta upp Segeltorp. Ett lag jag och en samlad tyckarkår risade som kanske ettans svagaste lagbygge. Men det otroligt unga och orutinerade laget bara kör. De har varit med i alla matcher och har tagit fyra poäng, vilket är fyra mer än vad jag trodde från början. Visst, det blir ingen alletta, men inte heller en jumboplats. Ibland är det riktigt roligt att ha fel!

Floppen – Huddinge

Det går inte klaga på det offensiva garnityret i Huddinge, och tränaren Fredrik Mälberg brukar innebära leveransgaranti i Huddinge. Men av detta har man inte sett mycket så här långt. Det ser ut att bli en ny fiaskosäsong för den tidigare talangfabriken, nu framstår Huddinge snarare som en kyrkogård, där karriärer tar slut, än tar sin början.

Jumbon – Linden

Jag skulle kunna sätta Huddinge här med, men de har lite för bra lag för att fortsätta harva som jumbo även efter 18 omgångar. Och då Segeltorp överraskat så får det bli Linden som fåt nesan att bli jumbo. Laget har inte alls fått till det inledningsvis, visserligen har flera nyckelpjäser varit skadade, men för Lucas Ekholms och Sebastian Kaijsers del ser det inte ut att bli något spel i grundserien överhuvudtaget. Det i kombination med mycket bleka framträdandes så här långt ger dem jumboplatsen.  

Omslagsfoto: Mats Tjernström

Lämna ett svar