Favoriten, överraskningen, floppen och jumbon! Norra

Idag så blir det en summering av säsongen så här långt. Och jag tänkte göra det i form av att utse favoriten, överraskningen, floppen och jumbon i respektive serie. I detta inlägg så kommer strålkastarljuset riktas mot den norra ettan.

Favoriten – Hudiksvall

De gick in i serien som favoriter och har gått ungefär som förväntat. Man har tre vinster och en suddenförlust på de fyra matcher man spelat, det var Sundsvall som lyckades ta en riktig skalp när man besegrade Hudiksvall. Framför allt har man fått det att lossna offensivt, 4,5 mål i snitt är bra, men nästan två insläppta mål är kanske lite mycket med tanke på att man inte mött mer än ett lag från de fyra lag som är lite bättre än övriga. Men då den stora utmanaren, Boden, förlorade sin match mot Piteå får man ändå ses som seriens troliga segrare. Lite kuriosa är att det faktiskt är backen William Eckmyhl som visat allra mest framåt, hela tio poäng på fyra matcher!

Kiruna har gått bra i inledningen av grundserien.

Överraskningen – Kiruna

Det är svårt att utse någon självklar positiv överraskning i den norra ettan, men Kiruna får min röst. De leder serien, visserligen med betydligt fler spelade matcher än övriga väntade topplag, men samtidigt så har man ändå presterat bra. Visserligen två förluster, men då mot topplagen Boden och Sundsvall, och man har faktiskt också besegrat Piteå med 4-2. Framför allt har man varit starka hemma i Lombiahallen där man vunnit samtliga fyra matcher. Mattias Mustonen har fortsatt att leverera även denna säsong med elva poäng, men även tilltänkta spetsvärvningen Teemu Siironen har börjat hitta rätt, fem mål så här långt, och han har nu gjort mål tre matcher i rad.

Floppen – Piteå

Nu är det kanske hårt att utse Piteå till flopp redan efter tre spelade matcher, men två förluster mot såväl Kalix som Kiruna måste ändå ses som ett misslyckande. Segermatchen kom visserligen mot trätobrodern Boden, så allt är inte nattsvart i Piteå, det är nästan så att resultaten blivit de omvända mot det förväntade. Men sex poäng borde man ha tagit för att få godkänt.

Nog borde Piteå plockat lite fler poäng så här långt?

Jumbon – Örnsköldsvik

Allt har inte gått emot Örnsköldsvik under de fem matcher laget spelat, man tog en straffseger mot Kalix. Men i övrigt är det idel förluster, och i tre av dem med rätt stora siffror dessutom. Jag tror att de kommer komma sist då dels Vännäs har sett rätt starka ut, dels så har den tredje bottenpretendenten, Clemensnäs, spelat mycket borta och förlorat, men de var starka i sin enda hemmamatch och tog då en seger mot Sundsvall, vilket imponerar.

Foton: Oliver Åström, Kalix

Lämna ett svar