Igår och idag

Jag har redan skrivit en lång matchanalys av gårdagens match mellan Kristianstad och Krif, men det var ju inte den enda matchen som spelades igår.

I den norra ettan så kunde Hudiksvall besegra Strömsbro med klara 6-2, men det var en lite annorlunda seger. Man spelade en bra första period och ledde med 1-0, men sedan kom Strömsbro ut som ett nytt lag till andra, kvitterade och hade sedan bra lägen att även ta ledningen. Men då kom 2-1 till Hudiksvall och sedan var det proppen ur, imponerande av topplaget att slå knockout på det viset när motståndarna har en bra period. Mitt tips på 4-1 var ändå hyfsat nära.

Apropå tips så tippade jag rätt segrare i den på förhand svårtippade matchen mellan Enköping och Linden. Men Enköping var det klart bättre laget när pucken släpptes och segermarginalen blev större än förväntat, 4-0.

Jag var inte lika framgångsrik i mitt tips av matchen Visby-Wings. Visby hade inlett serien starkt medan Wings varit oväntat bleka, men igår steppade Wings upp rejält och gav Visby en riktig kamp om poängen. Matchen slutade oavgjort, 1-1, men där Lucas Jidenius till slut kunde sätta vinstmålet för Visby i sudden.

***

Nu till dagens matcher som är fyra till antalet.

Dagens hetaste möte är givetvis matchen mellan två av de stora favoriterna i söder, Troja och Karlskrona. Karlskrona leder just nu serien med nio poäng, medan Troja ligger på en fjärdeplats med sju. Det kan med andra ord bli en ny serieledare efter dagens match om Troja vinner, men det kan också bli så att Karlskrona rycker lite i toppen. Så här långt tycker jag att Karlskrona startat serien starkast, Trojas två segrar har kommit mot de två tippade bottengängen Alvesta och Tyringe, medan man förlorat mot Krif och Halmstad som inte är topptippade ändå. Karlskrona å sin sida har förlorat mot Vimmerby, men vunnit derbyt klart mot Mörrum och även vunnit klart över Halmstad samt slagit Borås i en tajt match. Jag tror dock på en rätt jämn historia, mellan två lag som kommer sätta en heder i att spela ett bra försvarsspel, men Karlskronas form gör att de får mitt tips. 1-3.

Nummer två på min lista är Kalix-Clemensäs. Clemensnäs inledde ju seriespelet svagt med tre raka förluster, men vann i sin hemmapremiär senast överraskande mot Sundsvall, vilket måste ses som  både en skräll och en bragd. Kan man spinna vidare på den segern nu? Som motståndare återfinner vi alltså Kalix, som inledde med att överraskande slå Piteå, men sedan dess haft svårt. Förlusten senast mot Boden och Sundsvall är väl inget att snacka om, men man har även förlorat mot Kiruna och Örnsköldsvik, lag jag tror att man gärna velat slå. Det är med andra ord en rätt öppen match, men jag tror hemmaplansfördelen avgör. Kalix är starka hemma historiskt, och Clemensnäs har varit mediokra på bortaplan, idel förluster, så här långt. 3-1.

Strömsbro förlorade igår klart mot Hudiksvall, men redan idag får chans till snabb revansch när Örnsköldsvik kommer på besök. Örnsköldsvik som jag var rätt imponerad av inledningsvis. De förlorade visserligen de två första matcherna, men inte utan kamp, och sedan vann de överraskande mot Kalix. Men senast åkte de på en hemsk 1-10-förlust mot Kiruna och frågan är var de står egentligen? Strömsbro förlorade igår med 6-2 mot Hudiksvall, men jag tror på en snabb revansch, 5-2.

Sista matchen spelas även den i norr, då Kiruna tar emot Vännäs. Bottentippade Vännäs har tagit poäng i två raka matcher (Strömsbro 1p och Örnsköldsvik 2p) och vill säkert spinna vidare på den streaken. Men Kiruna verkar ha kommit igång på allvar, då man för två omgångar sedan som sagt var slog Övik med 10-1 och senaste matchen så tog man en imponerande skalp när man vann mot Piteå. Därmed så får de finna sig i att bära favoritskapet, 5-1.

Lämna ett svar