Kristianstad tyngre till slut

Krif stod upp riktigt bra i två perioder mot topptippade Kristianstad, men orkade till slut inte längre stå emot. Kristianstad gjorde 3-2 och 4-2 rätt tidigt i tredje perioden och sedan orkade aldrig Krif resa sig igen.

Krif startade annars riktigt piggt, och man fick också rätt gott om tid med pucken i uppspelen mot ett rätt passivt Kristianstad. Det gjorde att Krif på ett bra sätt kunde få upp pucken i anfallszonen och kunde etablera rätt långa anfall med flera riktigt vassa chanser i den första perioden. Krifs ledningsmål skulle dock komma på en spelvändning när Oliver Glenmar kunde sprinta fram från egen blå i friläge och fri med Wictor Ragnewall gjorde han inget misstag. Kristianstad hade svårt att komma in i boxen och även om man kanske hade lite mer puck så var deras anfallsförsök i den första perioden till stora delar ofarliga då man inte kom innanför Krifs box. 1-0-ledningen efter den första perioden måste därför anses rättvis.

Foto: Lars Svensson

I periodpausen tweetade jag att Kristianstad måste upp i intensitet, och det visade man också upp betydligt bättre i period två. Sedan blev man visserligen bjudna på 1-1-målet som var en rejäl groda från Emil Cederlunds sida, en backhand (av Filip Lennström) oskymd från långt avstånd. Men man åkte mer skridskor, kom närmare Krifspelarna, som då fick mindre tid att bygga upp vettiga spel och rätt ofta kunde Kristianstad erövra puck högt upp i banan. Helt plötsligt så var det Kristianstad som höll i taktpinnen och man började också krypa lite närmare kassen, hade mer folk och framför mål när skotten kom. 2-1 kom dock inte efter etablerat anfallsspel, utan efter en spelvändning, en tre mot etta som backen Oskar Hassel som fyllde på kunde slå in. Tyvärr skadades Hassel senare, en smäll mot knät vid sidan av spelet gjorde att han tvingades kliva av och det såg tyvärr inte bra ut. Krif spottade dock upp sig i slutet av perioden, och fick några anfall, men åter en gång så var det en spelvändning som skulle ge kvitteringen. Jesper Ahlgren blev målgörare efter en två mot nolla.

I den sista perioden så höjde Kristianstad tempot i passningsspelet, och då orkade inte Krif stå emot längre. Man hamnade efter i situationerna och fick åka enormt mycket skridskor utan puck. 3-2-målet mötte dock stora protester från Krif-håll, då man menade att Nils Juntorp slår in pucken med sin vänsterhand som håller i klubban. Vad tycker ni?

Klipp från hockeyettan play.

Målet godkändes dock och när även 4-2 snyggt gjorde av Lins Pettersson, sedan han fiskat upp returen på eget skott och lagt in den i tom kasse, så var matchen över. Krif orkade inte lyfta upp spelet, och Kristianstad var väldigt nöjda med att bara spela av matchen. En riktigt stabil och bra period av favoriterna med andra ord.

Vad kan vi då dra för slutsatser av matchen? Jo när Kristianstad har fart på rören, när de håller uppe passningstempot, då är man ett riktigt bra lag. Men går man ner lite så är man ett överkomligt byte för även lag som förväntas ha svårt att nå allettan.

Krif ska också vara nöjda med sin insats, i två perioder var man verkligen med i matchen och kan man fortsätta lika tajt defensivt och vara lika sylvassa i spelvändningarna så kanske man kan vara med och bråka om en allettanplats ändå.

Lämna ett svar