Så intressanta är dagens matcher!

Onsdag innebär som vanligt mycket matcher, idag är det hela 13 stycken som spelas. Jag försöker hela tiden hitta nya infallsvinklar för att göra att rapporteringen inte blir för enahanda, så har ni tips på grepp är det bara att maila mig på hkrister@msn.com eller ta kontakt via messenger. Idag testar jag greppet att lägga upp matcherna utefter hur intressanta de är i mitt tycke. Den mest intressanta överst, och sedan i fallande skala. Möten med lite extra krydda och ovissa matcher kommer alltså högt upp, medan givna matcher hamnar längre ner. Här är min lista!

Skövde-Mariestad

Det stora Skaraborgsderbyt. Denna gång lite extra hett, då båda lagen är obesegrade så här långt. Dessutom har båda lagen vässade lagbyggen inför säsongen, där Skövde har sitt kanske bästa lag sedan allsvenska säsongen 03/04, men även Mariestad mönstrar ett riktigt starkt manskap. Skövde har vunnit båda mötena under träningsmatcherna och går givetvis in med en skön känsla, medan Mariestad säkert är extra laddade för att ta revansch nu när det står poäng på spel. Båda lagen har starka offensiva uppställningar, men lite svagare backar. Bois målvakter är dock av något vassare snitt och det tror jag avgör en riktigt oviss drabbning, 2-3.

Derbyt mellan Skövde och Mariestad brukar bli riktigt heta sammandrabbningar, men denna gång kanske mer oviss än på länge. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Karlskrona-Halmstad

Storfavoriten Karlskrona mot det stora överraskningslaget Halmstad. Karlskrona kommer från en 1-2- förlust mot Vimmerby, medan Halmstad tog en tredje raka seger när man vann över Borås med 4-3. Karlskrona är givetvis det starkare laget på papperet, men det skiter Halmstad högaktningsfullt i. Lite som humlan, de förstår inte att de inte kan flyga så då gör de det ändå. Att tippa denna match är som att rulla tombolan, men 2-2 kanske inte är alltför långt ifrån sanningen när det summeras.

Kalix-Boden

Norrderby mellan förhandsfavoriterna Boden och hemmalaget Kalix. Boden vill se sig som storebror, Kalix skulle älska att slå storebror och ÄR starka hemma. Boden kommer dessutom ifrån en lite överraskande 4-1-förlust mot Piteå. Kalix förlorade i sin tur mot Sundsvall med 3-1. Vilka vill vinna mest? Kan Boden mönstra samma offervilja och kampanda som Kalix så vinner de med 2-4, men då är det upp till bevis!

Det brukar inte vara silkesvantar på i derbyna mellan Kalix och Boden! Foto: Oliver Åström, Kalix

Lindlöven-Tranås

Ett intressant möte i den västra ettan, där serieledande Tranås kommer från tre raka segrar där man vänt underläge i de två senaste i tredje perioden (4-3 i båda matcherna). Lindlöven å sin sida hade två raka segrar innan man 1-3-föll mot Mariestad senast, men de spelade tajt och bra hockey. Detta kan bli en riktig holmgång, där Tranås får tampas med några riktigt välväxta och skickliga Lindlövenbackar i Joshua Karlsson, Måns Krämer och Leo Klavhed, som alla har meriter från spel i högre serier. Lindlöven kanske kan utnyttja lite darrigt målvaktsspel från Tranås? Tranås har dock bra flow vilket gör att jag tror de tar hem detta, 3-2.

Kiruna-Piteå

Ännu ett litet norrderby, även om det kanske inte är lika hett som Kalix-Boden. Men detta är två lag med ambitioner att spela allettan, och då är det viktiga poäng på spel. Kiruna kommer från en rejäl överkörning av Örnsköldsvik med 10-1, medan Piteå tog en riktig skalp när man vann över Boden med 4-1. Det är med andra ord två lag med gott självförtroende som möts, och det är också två rätt intressant lagbyggen. Men Piteå har lite mer edge och tar hem detta, 2-4.

Nyköping-Väsby

Nyköping vill spela allettan, men här får de en riktigt tuff nöt att knäcka. Den stora favoriten Väsby kommer till spel med tre raka klara segrar och vill inte ha något hack i den segerskivan. Nyköping å sin sida hade två raka segrar innan man senast föll med 2-1 mot Visby. Nyköping har ett starkt lag, men i jämförelse med Väsbys lagbygge står det sig slätt, och därmed får gästerna gälla som favoriter, 1-3.

Segeltorp-Enköping

Segeltorp-Enköping så högt upp?! Ja jag tycker faktiskt detta ska bli en lite spännande match. Hopplösa Enköping med nio raka förluster vände nämligen ett 1-4-underläge till en 6-4-seger mot Huddinge, medan hopplösa tippade superjumbon Segeltorp har visat upp en kampvilja och moral som lovar gott. Nu kommer inget av lagen få spela allettanspel, men jag gillar verkligen att se lag komma från hopplösa lägen och resa sig, och nu möts alltså två såna lag. Vilka som vinner? Omöjligt att svara på, men tror på en jämn match, 2-2.

Mjölby-Borlänge

Kanske inget toppmöte, men ändå ett rätt ovisst och på så vis intressant möte. Nykomlingen Mjölby har kommit igång riktigt bra och har tagit fyra poäng med mersmak de två senaste matcherna. Senast var det etablerade och av många (dock ej av mig) tippade allettanlaget Surahammar som fick dela med sig av en poäng till den oblyga debutanten (3-2 e str). Borlänge å sin sida är ett etablerat ettanlag, men har fått börja om med sitt lagbygge till stora delar, och har en väldigt ung trupp. Hittills har Borlänge kammat noll, senast vann Skövde med 1-3 i Borlänge. Jag tror att detta kan bli en väldigt jämn och oviss match, därför är den så pass högt upp på listan, 2-2.

Huddinge-Hanviken

Huddinges upptakt på seriespelet gör ingen supporter glad. Tre raka förluster och senast tappad 4-1-ledning mot svaga Enköping. Det som skulle bli den stora revanschen under ledning av nygamle tränaren Fredrik Mälberg ser ut att bli en lika blek historia som förra säsongen, trots ett riktigt intressant lagbygge. Nu möter man ett tryggt Tyresö/Hanviken som har tre raka segrar och som bara släppt in ett enda mål! Snacka om vattentätt försvar. Jag tror tyvärr för Huddinges del att detta blir en ny förlust, 1-4.

Mörrum-Vimmerby

Mörrum har varit lite upp och ner under säsongsupptakten, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på deras många unga spelare. Senast blev det en 4-2-seger borta mot Tyringe, men innan dess blev det en hemsk 1-7-förlust i det stora Blekingederbyt mot Karlskrona. Än så länge ligger man dock före Vimmerby, som tog sin första seger senast, lite oväntat kanske, då man vann mot Karlskrona med 2-1. Kommer det bli fågel eller fisk för Mörrum denna gång? Jag misstänker att Vimmerbys fartfyllda spel kan bli lite för svårt för Mörrums unga killar att sortera rätt i alla gånger, och tappar man i sorteringen så kommer det ringa. Men det blir nog ingen walk in the park för Vimmerby. 2-4.

Kan Forshaga ta andra raka segern, eller kan Dalen bryta sin förlusttrend? Foto: Oliver Åström, Kalix

Dalen-Forshaga

Dalen har nu två raka förluster, men har förtjänat mer. För både i förlustmatchen mot Mariestad (0-4) och mot Tranås (3-4) så har man förtjänat mer än man fått. Nu möter man ett Forshaga som kommer från en seger mot nykomlingen Falun med 3-2, men man kanske inte imponerade så värst spelmässigt. Jag tror att Dalens tyngd och rutin gör att de maler ner Forshaga till slut, 3-1.

Falun-Surahammar

Falun har ännu inte tagit poäng i sin återkomst till ettan, men man var nära mot Forshaga även om man föll till slut med 3-2. Nu möter man ett Surahammar som plockade sina första poäng senast mot den andra nykomlingen, då man vann med 3-2 efter straffar. Detta är en match som Surahammar bara måste vinna om man ska kunna drömma om att blanda sig i allettanstriden, 2-4.

Troja-Tyringe

Detta ska bara kunna sluta på ett sätt, även om Trojas första tre matcher inte gått som Trojafansen hoppats på riktigt. Senast körde man fast ordentligt i Krifs försvarsnät och förlorade med 2-0. Fast dagens motståndare Tyringe har haft det ännu tuffare, tre raka förluster och här blir det nog ännu en mot ett allettantippat Troja, 5-1.

Clemensnäs-Sundsvall

Jag hade rätt höga förväntningar på att Clemensnäs skulle bli en pigg nykomling, även om jag förstod att de skulle få svårt att räcka till i långa loppet. Men hittills så har de inte alls visat upp någon pigg nykomlingsiver, det har sett rätt blekt ut och två raka torsk och noll mål står att finna i korgen så här långt. Nu möter man ett riktigt starkt Sundsvall, risken är att detta blir en otäck överkörning. 0-5.

Linden-Vallentuna

Det Linden visade upp senast mot Väsby var sorgligt att skåda. Det fanns ingen vilja alls, utan man lät Väsby åka runt och göra lite som de ville, det kunde blivit större siffror än de 7-0 till Väsby det blev till slut. Nu möter man ett Vallentuna som ligger på en allettanplats och som faktiskt inte sett helt tokiga ut. Detta bör Vallentuna ta, 2-4.

Lämna ett svar