Helgens…

Tisdag igen och dags att titta tillbaka till helgens begivenheter. Det har spelats 23 matcher och bjudits på minst sagt blandade resultat. Precis som premiärhelgen så tänkte jag lista några av de mer speciella händelserna genom att utse helgens…

…största utklassning
var Kirunas överkörning av Örnsköldsvik på bortaplan med hela 10-1! Det lyfte Kiruna rejält i tabellen och ska enligt rapport inte bara ha varit att Örnsköldsvik var dåliga, Kiruna visade upp ett bra spel dessutom.

…mesta poänggörare i samma match
kom i samma match, då backen Philip Kemi svarade för hela fem poäng i matchen.

Philip Kemi gjorde fem poäng i 10-1-segern mot Örnsköldsvik. Foto: Oliver Åström, Kalix

…mest överraskande i norr 1
Piteå seger mot Boden med 4-1 kom sedan Piteå inlett med att förlora mot Kalix, och då bör Boden vara ett tuffare motstånd, men Piteå var rejält revanschsugna och vann rättvist.

…mest överraskande i norr 2
Örnsköldsviks 4-3-seger mot Kalix (efter straffar). Örnsköldsvik åkte visserligen senare på en ordentlig överhalning av Kiruna, som jag nämnt, men man har tagit poäng i två av fyra matcher, vilket är en bra inledning av dem.

…bästa publiksiffra
var 2002 åskådare i Brandcode center, Sundsvall. Sundsvall hade enkronasmatch och lyckades få en riktigt fin publiksiffra.

…nollor
var fyra till antalet.
* Tobias Sandberg stod för ett antal spektakulära räddningar mot öppet mål i Mariestads 4-0-seger borta mot Dalen. 39 skott sköt hemmalaget i Huskvarna garden arena utan att lyckas överlista Boismålvakten.
* Emil Cederlund gjorde också en storstilad insats när Krif skrällde och vann mot Troja med 2-0. Trots 29 skott emot sig vek han inte in kepsen en enda gång.
* Viktor Lundahl i Tyresö/Hanviken stod för en andra nolla i rad, samtidigt hade han inte alltför mycket att göra då Wings bara mäktade med 15 skott i 3-0-segern.
* Linus Ryttar hade också en lugn afton men fick rädda 13 skott bara emot ett synnerligen blekt Linden som inte ens såg ut att försöka vinna. 7-0 slutade matchen.

Tobias Sandberg stod på huvudet mot Dalen i 4-0-segern. Foto: Anna Engström, Mariestad

…vändning 1
var Enköpings galna vändning mot Huddinge. Efter halva matchen ledde Huddinge med 4-1 mot ett Enköping som haft nio raka förluster (två i serien och sju träningsmatcher) tidigare under säsongen. Men med fem raka mål så kunde man vända och vinna med 6-4, givetvis en grymt skön och viktig seger för Enköping. Innebär detta att man kommer igång nu? För Huddinges del så innebar vändningen tvärtom en riktig pungspark. Nu har laget, som skulle ta revansch på en svag säsong, inlett med tre raka förluster och det ser inte bra ut trots att Mälberg tagit över rodret.

…vändning 2
gjorde Tranås som vände 1-3 till 4-3 i den tredje perioden mot Dalen. Mer om matchen kan man läsa här.

…skräll i öst som inte blev av
var att Segeltorp sånär tog poäng utav Vallentuna. Segeltorp, ettans svagaste lag på papperet, har verkligen krigat bra med målvakten Mike Sjöberg i spetsen, men fick se skrällpoängen gå om intet med blott 15 sekunder kvar. 4-3 föll ”Torpet” med.

…skrällag i söder
Är givetvis Halmstad, som inledde seriespelet med att vinna över Troja i premiären, för att i helgen ta ytterligare två riktiga skalper då man slog Kristianstad borta med 2-1 och sedan Borås hemma med 4-3.  Mer om mina intryck av Halmstad här.

…märkligaste mål
blir en jämn kamp mellan Dalenspelaren Robin Uhrs 1-0 på en flipp mot öppet mål och Tranås Pontus Eklöfs 1-2-reducering där han sparkar på Dalenmålvaktens benskydd så pucken går in, och trots den uppenbara sparken så blir målet godkänt.

Lämna ett svar