Klara för allettan och ruskigt svagt!

Halmstad fortsätter imponera, Tranås vänder på nytt i tredje och det krisar på riktigt i Huddinge, där har ni några av rubrikerna efter dagens matcher.

Om vi börjar i söder så tog Halmstad en ny imponerande uddamålsseger mot ett tippat allettanlag. Denna gång var det Borås som fick hissa vit flagg då Halmstad tog sin tredje raka uddamålsseger, denna gång skrevs siffrorna till 3-2. Det ser sällan särskilt flärdfullt och underhållande ut, men Halmstad har närmast en unik förmåga att ta musten ur alla lag de möter. De spelar otroligt tajt över hela isen vilket gör att man aldrig riktigt kommer loss ifrån dem. Jag hade funderingar om Borås fysik kanske skulle kunna ge dem överhanden, men inte. Jag skrev inför matchen att vinner Halmstad idag (jag tippade faktiskt 3-2 till Halmstad) så är de mer eller mindre klara för allettan. Nu kanske det är tidigt att dra de växlarna, men jag är tämligen övertygad om att detta släpper inte de nya serieledarna, jag skulle sätta en rätt stor slant på att de spelar allettan även denna säsong. Imponerande med tanke på deras neddragna spelarbudget! De kanske skulle skita i att ha löner i klubben, de går ju till allettan ändå?!

***

Vimmerby tog en första trepoängare säsongen 23/24. Foto: Mats Tjernström

När vi ändå är i syd så måste vi också skärskåda Vimmerbys miniskräll mot tidigare serieledarna Karlskrona. Jag skrev att Vimmerby hade både spelet och spelarna för att kunna rubba Karlskrona, men trodde ändå att Karlskrona skulle dra det längsta strået (2-4). Men så blev det inte, Vimmerby stängde ner Karlskrona effektivt, och skapade själva de vassare målchanserna. Därmed tog Vimmerby sin första trepoängare, samtidigt som Karlskrona för första gången denna säsongen fick känna på hur det är att förlora. En skön boost för Vimmerby givetvis, medan det för Karlskrona kanske blir lite av en väckarklocka, man måste jobba minst lika hårt som motståndarna för att vinna.

***

Den tredje sydmatchen stod mellan Tyringe och Mörrum. Och som jag förutsåg så var det Mörrum som gick segrande ur striden, med 2-4 (tippade 0-4).

***

Kristianstad tog en 3-1-seger mot nykomlingen Alvesta. Foto: Lars Svensson, Kristianstad

Den sista sydmatchen stod mellan Alvesta och Kristianstad, och som jag trodde blev det en Kristianstadsseger, men bara med 1-3, jag hade tippat 1-5.

***  

Nu till öst och något som måste ses som en riktig skräll. För Enköping hade radat upp nio raka förluster och låg under med 1-4 mot ett Huddinge som är allettantippade. Men när krutröken skingrats så hade Enköping vänt och vunnit med 6-4 och därmed blev inte förlustsviten tvåsiffrig. Starkt och viktigt för Enköping, men samtidigt skulle jag vilja hissa varningsflagg för Huddinges del. Att laget förlorade premiären mot Väsby må väl vara hänt, men sedan förlorade man mot Vallentuna och nu förlorade man alltså mot ett väldigt formsvagt lag, och det är inte annat än ruskigt svagt av Huddinge. Blir det en ny fiaskosäsong i Huddinge även denna säsong, trots Mälbergs inträde?!

***

Vallentuna höll på att tappa poäng mot juniorlaget Segeltorp, det var först med 15 sekunder kvar som segermålet 4-3 föll. Segeltorp har visserligen inte tagit någon poäng ännu, men satan vad de krigar! Det är inte alls den enkla motståndare som man kan tro när man tittar på det unga och oprövade spelarmaterialet. Jag tippade 4-1 och segermarginalen blev alltså klart mindre.

***

Hanviken vann mot Wings i den viktiga matchen om allettan. Wings är ju en av de främsta utmanarna, och brukar börja seriespelet starkt. Men Hanviken kontrollerade matchen från start och imponerade framför allt defensivt. Nu ligger man trea i tabellen, en placering jag tycker är där de ska ligga.

***

Vi går vidare till den västra ettan, där Dalen började riktigt starkt, precis som jag trodde de skulle. Inför den tredje perioden så hade mitt 1-3-tips fallit in, men det var ju en period kvar. Och precis som emot Forshaga matchen innan så gjorde Tranås en riktigt stark avslutning och vände och vann matchen med 4-3. Därmed så behåller Tranås serieledningen.

I denna matchen var det två mål som jag skulle vilja visa av helt olika anledningar.

Det första målet för att det är så dråpligt, ett högt nerlägg från mittzonen som går i mål.

Det andra en i mina ögon väldigt tydlig spark som ändå godkänns.

Klipp från hockeyettan play.

***

Mariestad har haft olika matchvinnare i sina tre matcher. I den första var det Tellströms magiska fem mål som avgjorde, i den andra så gjorde Tobias Sandberg en lika magisk insats när han nollade Dalen trots mängder med svåra lägen, och idag var det Ludwig Wistén som fick ikläda sig matchvinnarrollen med två mål och ett assist i 3-1-segern mot ett skickligt försvarande Lindlöven. Nu har han och Tellström gjort nio poäng var och toppar hela ettans poängliga. Mitt tips på 3-2 var ändå rätt nära.

***

Skövde vann som väntat borta mot Borlänge med 3-1, precis som jag siade om i mitt tips. Snackisen från denna matchen var Skövdekanadensaren Josh Laframboises spearing som gav match penalty direkt.

***

Till sist matcherna i norr där Sundsvall inte riktigt lyckades vinna med den marginal jag tippade, 4-1, för det blev bara 3-1. Men ändå en ny imponerande seger och Sundsvall ser definitivt ut att bli att räkna med i år.

***

Sist ut av alla lag är Kirunas mangling av Örnsköldsvik med hela 10-1 på bortaplan! Övik har inte alls visat såna tendenser att vika ner sig tidigare, men nu verkar man ha gett upp matchen tidigt. Mitt tips på en 3-2-seger till Kiruna var ju rätt långt från siffrorna som blev, även om vinnaren var rätt.

Omslagsbild: Anna Engström, Mariestad

Lämna ett svar