Här är eftermiddagens mest intressanta!

Tolv matcher spelas idag, men några ser ut att ha rätt givna segrare och såna är inte alls lika intressanta som när det är mer öppet vilka som kommer stå som segrare. Och det finns i alla fall sju stycken som jag tycker känns mer ovissa och spännande än de andra. Här är mina spekulationer om dagens omgång.

Är Karlskrona serieledare också efter dagens match? Foto: Halland i fokus

Vimmerby-Karlskrona

Vimmerby har ett riktigt spännande lag, men står ändå med två raka förluster och bara en poäng sedan man förlorat mot Kristianstad och Borås. Visserligen tufft motstånd, men jag tror man hoppats på lite fler poäng ändå, speciellt i Boråsmatchen där man var det spelförande laget. Nu står man inför en ny tuff uppgift, ett Karlskrona som imponerat så här långt. De vann i sin tur mot Borås i premiären och följde upp med att 7-1-besegra lokalrivalen Mörrum på bortaplan, och leder nu serien som ensam fullpoängare. Så det lär bli en ny tuff uppgift för Vimmerby, samtidigt tycker jag att de har spelarmaterialet och spelet för att kunna störa Karlskrona. Jag tror på en riktigt bra match i högt tempo med Karlskrona som segrare till slut ändå. 2-4.

Ska Halmstad fortsätta imponera? Foto: Halland i fokus

Halmstad-Borås

Halmstad GÅR inte räkna bort i år heller, det har man redan bevisat. Seger mot Troja i premiären, seger mot Kristianstad senast. Det är två av de riktigt stora favoriterna man betvingat och uträknade Halmstad blir som sagt var att räkna med som vanligt. Nu ställs man inför en ny tuff uppgift då allettantippade Borås kommer på besök. Ett Borås som är ett av lagen Halmstad kommer vara med och bråka med om en allettanplats när det summeras. Det är med andra ord en tidig sexpoängsmatch, vinner Halmstad så tror jag de löser allettanplatsen, vinner Borås så kommer det bli strid hela vägen in. Med tanke på formen så får dock Halmstad stå för favoritskapet, vi får se hur de fixar detta! 3-2.

Tranås-Dalen

Tranås leder just nu serien efter utklassningssegern mot Falun och en knapp seger efter sen vändning mot Forshaga. Dalen å sin sida har en storseger mot Borlänge, men även en 0-4-förlust mot Mariestad så här långt. Förlusten senast kom dock då man mötte en helt magisk Tobias Sandberg som radade upp omöjliga räddningar, spelmässigt var man väl så bra som Mariestad. Framför allt imponerade intensiteten Dalen spelade med, de åkte enormt mycket skridskor och fullföljde varje tackling. Kan man upprepa det spelet så håller jag faktiskt Dalen som favoriter, 1-3.

Fortsätter ettans assistkung Ludwig Wistén leverera assist? Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Mariestad-Lindlöven

Två obesegrade lag, Mariestad besegrade Forshaga med bekväma 5-2 sedan Oscar Tellström gjort alla fem Boismål, och i matchen efter mot Dalen klev en annan nyckelspelare, Tobias Sandberg, fram och murade igen fullständigt vilket gjorde att Mariestad kunde vinna med 4-0. Lindlöven å sin sida vann med hela 6-1 mot en allettankonkurrent, Surahammar, i sin premiär innan man senast slog Borlänge med 2-1. Det är med andra ord två rätt formstarka lag, och två lag som jag tippat till allettan. Mariestad brukar ha det tufft mot Lindlövens välväxta och fysiska backar, men jag håller ändå Mariestad som knappa favoriter, framför allt då de brukar vara starka hemma. 4-2.

Tyresö/Hanviken-Wings

Två lag som kommer göra allt för att spela allettan efter jul, och båda lagen har startat ok men inte mer. Tyresö/Hanviken inledde med att tappa en poäng mot Vallentuna, men tog full pott mot ett svagt Enköping, 3-0. Wings å sin sida slog Enköping med 4-1, så liknande siffror, men föll mot Nyköping med 4-2. Det som var fascinerande i den matchen var att Nyköping inte åkte på en enda utvisning, vilket givetvis frustrerade alla Wingsanhängare. Vill Wings utmana om en allettanplats är det en sådan här match man bör vinna, och de brukar av tradition alltid starta seriespelet riktigt starkt för att sedan tappa. Därför tror jag på en riktigt jämn match, 2-2.

Kommer Sundsvall befästa serieledningen? Foto: Oliver Åström, Kalix

Sundsvall-Kalix

Sundsvall har verkligen imponerat så här långt med tre raka segrar, bland annat tog man en tvåpoängare mot förhandsfavoriten Hudiksvall, men man har även besegrat Örnsköldsvik (5-0) och Kiruna (4-1). Det gör att man just nu leder serien och det är ingen slump heller, utan man har verkligen spelat bra med ett kreativt och fartfyllt anfallsspel och ett resolut försvarsspel. Nu möter man ett Kalix som verkligen blandat och gett så här långt. En inledande imponerande viktoria mot Piteå har följts upp med enpoängare mot såväl Kiruna som Örnsköldsvik. Ska Kalix nå en alletta måste man ta mer poäng än man gjort de senaste två matcherna, och man lär vara ordentligt revanschsugna i eftermiddag. Dock så måste Sundsvall med sin starka form ses som favoriter, 4-1.

Örnsköldsvik-Kiruna

Innan seriespelet hade man utsett Kiruna som rätt klara favoriter i denna match, men Örnsköldsvik har verkligen överraskat positivt då man i senaste omgången slog Kalix. Det, i kombination med en poäng mot Vännäs, gör att man just nu faktiskt ligger före Kiruna i tabellen. Dock så har Kiruna mött tuffare motstånd, och man SKA vara det starkare laget. Men det lär bli tajt igen. 2-3.

 ***

Kort även om övriga matcher:

Enköping-Huddinge: Två lag som inlett seriespelet med två raka förluster och med ytterligare en skulle det kunna vara snack om minikris. Men Huddinge har visat lite bättre takter ändå och tar detta tämligen klart, 1-4.

Vallentuna-Segeltorp: Segeltorp har bjudit rätt bra motstånd men förlorar ändå. Jag tror det tär på självförtroendet och ser Vallentuna som klara favoriter, 4-1.

Borlänge-Skövde: Bottenlag mot topplag, Borlänge har två förluster, Skövde två vinster. Detta SKA Skövde ta. 1-3.

 Alvesta-Kristianstad: Kattens lek med råttan, 1-5.

Tyringe-Mörrum: Mörrum kommer vara revanschsugna efter debaclet i derbyt och tar en gruvlig revansch mot ett mer än lovligt uddlöst Tyringe, 0-4.

Lämna ett svar