Fortsatta skrällar!

Igår fick vi se ett par skrällar, och detta verkar vara skrällarnas helg för idag blev det ytterligare ett par resultat som man inte kunnat förvänta sig. Bland annat fick Troja vända hem med svansen mellan benen sedan man förlorat mot Krif.

Vi börjar väl med den matchen, för det var en av två matcher jag sett idag. I en oerhört tillknäppt historia så stod det länge 0-0, men när Krif kunde göra 1-0 och sedan 2-0 med bara några minuter kvar så var matchen avgjord.

Två Tisell-tränade lag: Krif och Nybro. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Det kändes som att det var en match mellan två Mikael Tisell-tränade lag. För det var två lag som tänkte defensiven först, och inte tog några som helst risker för att skapa något av egen kraft. Misstagen minimerades så till den milda grad, och de få puckar som ändå tappades gjorde det i ofarliga ytor. Och med sådant riskminimerande spel så vinner man heller inte så mycket, speciellt inte om det andra laget spelar precis likadant. Båda lagen var otroligt tajta centralt i egen zon, och var inte oroliga över att motståndarna snurrade längs med sargerna, så att man gick ut och sålde någon gubbe där. Det gjorde att antalet målchanser var obefintligt. En handfull var blev det kanske, men då är jag snäll och räknar även chanser som inte var högkaratiga.

En av få mönsterbrytare som kunde skapa lite oreda av egen kraft var Trojas Jesper Emanuelsson, men han blev lite för ensam för att kunna störa Krifs stabila försvarsspel. Jag trodde ärligt talat att detta kunde bli en 0-0-match, för lagen var lite för stabila, offrade för lite, för att lyckas göra mål. Men ett fint pass av Lukas Fredin och ett direktskott av Casper Åkesson gav ändå Krif ledningen tidigt i den tredje perioden. Och visst försökte Troja, men man lyckades aldrig riktigt bryta igenom Krifs enormt täta försvarsspel, Och när sedan Krif lyckas göra 2-0 genom Jesper Ahlgren så var matchen avgjord. Krif spelade Tisellhockey av klassiskt märke och gjorde det riktigt bra. Eller som Timo Lahtinen skulle uttryckt det: ”Äckligt disciplinerat”! Klarar de av att hålla samma imponerande fokus i 60 minuter så kommer de vinna många matcher i höst.

Jesper Emanuelsson har startat säsongen riktigt starkt. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Troja då? Jo starka defensivt, absolut! Men de behöver bli rakare i spelet, vända spelet snabbare, och framför allt offra lite mer folk i spelet framför offensiv kasse. Nu vann man inte en match där framför på hela matchen i princip, men så var man konstant i numerärt underläge i den kritiska ytan.

***

Den andra matchen jag såg var matchen mellan Surahammar och Mjölby. En match som Mjölby faktiskt inledde klart vassast och tog även ledningen med 1-0. Surahammar kvitterade dock innan den första perioden var över, och när man sedan tog ledningen i den andra och dominerade spelet rätt kraftfullt så trodde jag att matchen var över. Men Mjölby tog sig samman, kvitterade i tredje perioden och redde även ut två boxplay i sudden på ett imponerande sätt. Men till slut föll man ändå efter straffar. Ett styrkebesked av Mjölby, men samtidigt ett svaghetstecken av Surahammar. Med undantag av den andra perioden så saknade man det där effektiva lagspelet Surahammar kan spela när man är som bäst. Nu blev det lite för mycket one man show och man gjorde Mjölby bra genom att vara lite för drälliga med pucken och lite för långsamma i besluten.

***

Den andra skrällen såg jag tyvärr inget av, men Kalix, som inledde seriespelet med att besegra Piteå, föll borta efter straffar mot Örnsköldsvik med 3-4 e str. Ett oerhört tungt poängtapp för Kalix i jakten på en allettanplats.

***

Jag såg även några minuter av Forshaga-Falun, en match som Forshaga vann till slut med snåla 3-2. Men Forshaga var av det jag såg betydligt starkare, och man vann även skotten med 45-20.

***

Sundsvall vann med 4-1 mot Kiruna och visade att de är ett mycket troligt allettanlag.

***

I den sista matchen, Väsby-Linden, så såg jag de första minuterna. Men sedan Linden skänkt bort två otroligt billiga mål tidigt så valde jag att sätta mig och skriva istället, risken är stor att ett otroligt svagt Linden kommer åka på tvåsiffrigt, för maken till svagt spel var länge sedan jag såg Linden prestera.

Lämna ett svar