Skrällarnas afton

Fram till igår så hade det varit rätt skrällfritt i hockeyettan tycker jag, men igår så bjöds det på två riktiga överraskningar. Piteå kunde nämligen klart slå favorittippade Boden och den allra största skrällen var att Halmstad betvingade topptippade Kristianstad.

Tobias Sandberg vann matchen åt Mariestad. Foto: Anna Engström

Själv var jag iväg och såg matchen mellan Dalen och Mariestad, en match mellan två lag som imponerade i sina premiärer. Mariestad var kanske laget med lite större favorittryck på sig och man kunde också vinna med 4-0 i Huskvarna garden arena, men ska sanningen fram så kunde slutresultatet ha blivit ett helt annat om inte Tobias Sandberg varit magisk precis hela matchen. Det var länge sedan jag såg en målvakt rädda så många 100%-lägen under en match. Dalen var riktigt bra, vann skotten med 39-22, men Mariestad hade Sandberg plus att man själva visade upp klass när lägena dök upp.

***

Jag trodde ärligt talat att Boden skulle få en riktigt bra grundserie, att man skulle kunna ta upp det vinnande spåret man hade under Roger Forsberg. Man har ju ändå fått behålla allt i stort sett och dessutom förstärkt med ettan och femman i hela ettans poängliga, plus att man fått en riktigt topptränare i Joakim Fagervall. Men i gårdagens möte med Piteå så visade man ingen topplagsaura. Enligt rapport var man mjuka, målvakten Jakob Karlsson släppte något billigt mål, och segern för Piteå var odiskutabel. Framför allt var Piteås omställningsspel riktigt starkt, och segern kommer givetvis stärka dem ännu mer. För Bodens del så hoppas man säkert att förlusten kan tjäna lite som en väckarklocka. Så här blekt får man inte uppträda, speciellt inte i ett derby.

***

Halmstad fortsätter att överraska säsong efter säsong. Foto: Halland i fokus

Halmstad har skurit ner sin spelarbudget till 750 000 kronor inför säsongen, vilket är växelpengar om man jämför med storsatsande Kristianstad. Kristianstad har bland annat värvat i Halmstads exback Filip Persson för en lön som Halmstad inte ens skulle kunna drömma om att betala. Men ändå så står vi här i omgång två med ett Halmstad som segrare med 2-1 på bortaplan mot Kristianstad, trots att man tidigt hamnade i ett 1-0-underläge. Jag vet inte vad det är i vattnet i Halmstad, men något måste det vara, för de överpresterar säsong efter säsong. Nu har de tagit fem poäng efter två matchen, sedan man besegrat inte bara topptippade Kristianstad, utan även ett annat favoritlag, Troja. Ska Halmstad kunna skrälla sig till allettan igen?! Ja med denna start håller jag det inte för osannolikt faktiskt. Frågan är bara på vilket lags bekostnad.

***

Jag trodde att Karlskrona skulle få det tufft att knäcka Mörrum. För visst har man det överlägset bästa laget, men ett derby lever sitt eget liv, där saker som skicklighet ofta kommer i andra hand, efter offerviljan. Mörrum har i tidigare möten lagen emellan visat upp ett större ”brinn” och har då kunnat ”skrälla”, men igår så var Karlskrona ordentligt påkopplade även de, och när arbetsinsatsen är densamma så vinner skickligheten. 7-1 är talande siffror, och Karlskrona har verkligen kommit in i seriespelet på bästa sätt.

***

Visby vann en jämn tillställning mot Nyköping med 2-1. Den har jag tyvärr inte sett eller läst något om, men jag vill ändå framhålla Visbys 2-1 till säsongens hittills allra snyggaste mål. Kolla in detta!

Klipp från hockeyettan play.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar