En intressant omgång

Om man ska vara riktigt ärlig så var det få riktigt intressanta matcher under helgen. Många av matcherna spelades mellan förväntade topplag och bottenlag, vilket gjorde att de flesta resultat blev rätt förutsägbara. Men idag spelas det hela 13 matcher, och där finns det betydligt fler matcher som kan förväntas befinna sig ungefär i samma region av tabellerna när det summeras. Det gör att dagens omgång kommer bli riktigt intressant och en vägvisare över hur det kan komma att se ut i höst.

Norra

Sundsvall-Hudiksvall

Två lag som förväntas få spela allettan efter jul. Hudiksvall kommer kämpa om seriesegern med Boden, medan Sundsvall av mig tippas som fyra. Det är med andra ord Hudiksvall som går in som favoriter till matchen, men Sundsvall har säkert planer på att skrälla, och kanske kan man utmana med sitt mer fysiska spel. Tips: 2-4

Vännäs-Örnsköldsvik

Nu spelar det ju ingen större roll vem som vinner denna match, inget av lagen lär ändå vara med och bråka om det enda strecket som finns innan jul, och efter jul så nollställs ju alla poäng. Men det är ändå en match mellan de två lag som tippas längst ner i tabellen, och vinnaren i denna match får ett tidigt positivt besked av hur de står sig i en kamp som fram i vår kan handla om att vinna slippa kvalserie. Vännäs är i mina ögon det något starkare laget, och tog även en imponerande pinne mot Strömsbro senast, jag tror de tar detta, 3-1.

Östra

Segeltorp-Väsby

Ojämnare match än så här blir det inte i ettan. Ettans svagaste lag mot ettans starkaste. Kan bara bli en solklar Väsbyseger, 1-8.

Huddinge-Vallentuna

Två lag som kommer vara inblandade i streckstriden i den östra ettan, så något som kan kallas en tidig sexpoängsmatch. Vallentuna tog en fin poäng mot Tyresö/Hanviken i premiären medan Huddinge hade tuffa Väsby på programmet och förlorade. Huddinge får dock ses som lite favoriter, de har framför allt en starkare forwardsuppsättning.  

Tyresö/Hanviken-Enköping

Enköpings försäsong har varit minst sagt svag, och man inledde även seriespelet med en klar förlust mot Wings. När dessutom Tyresö/Hanviken har ett betydligt starkare lagbygge så förstår man att de kommer vara klara favoriter i denna match. Att Enköping sedan värvat in Köpings målvakt Jhonas Eneroth hjälper kanske deras sak, men han har inte spelat sedan i våras och kommer behöva lite tid på sig. 5-1.

Wings-Nyköping

Även här lite av en sexpoängsmatch, även om jag håller Nyköping som knappa favoriter. De har det starkare lagbygget, men Wings är inte ofarliga. De brukar alltid inleda serier starkt för att sedan tappa, så detta kommer nog bli en rätt jämn historia. 4-3.

Västra

Forshaga-Tranås

Tranås imponerade i premiären där man fullständigt pulveriserade Falun och vann med hela 10-1! Forshaga är dock av annat skrot och korn, de fortsatte jobba stenhårt hela matchen, trots att de hamnade i ett tidigt 3-0-underläge mot seriens favoriter, Mariestad. Så jag tror Tranås får en betydligt tuffare nöt att knäcka, men de har det mer kompletta laget och säkert ett härligt självförtroende sedan premiären och bör vinna detta. 2-4.

Lindlöven-Borlänge

Lindlöven tog en stark storseger mot svårspelade Surahammar med hela 6-1 och kommer med gott självförtroende till matchen. Borlänge å sin sida åkte på en nästan lika stor förlust, då Dalen vann i premiären med 6-2. Det, i kombination med att Lindlöven har ett mer rutinerat och starkt lag gör att de antagligen avgår med segern med några mål, 4-1.

Falun-Mjölby

Det är lite samma förutsättningar som i matchen Vännäs-Örnsköldsvik, men kanske mer spännande ändå. För dessa lag har inte mött varandra tidigare och det är svårt att veta var de står i förhållande till varandra. Jag håller dock Mjölby som det starkare laget, man har fått in mer ettanrutin och kommer från en starkare tvåanserie. 2-4.

Skövde-Surahammar

Surahammar åkte på en riktig kölhalning mot Lindlöven i premiären och möter nu ett starkt Skövde. Jag har svårt att se annat än en rätt klar hemmaseger. 5-1.

Södra

Borås-Vimmerby

Dagens mest intressanta match. Borås förlorade visserligen premiären mot Karlskrona, men visade ändå upp ett bra spel som lovade mer. Det var lite samma sak för Vimmerby, man gav en av söderfavoriterna Kristianstad en riktigt bra match även om förlustsiffrorna 1-5 tyder på annat. Men nu handlar det om att hitta in på vinnarspåret mot ett lag som tippas spela allettan efter jul, och det ska bli väldigt intressant att se vilket lag som lyckas med det. Fysiska Borås, eller mer fartfyllda Vimmerby? Öppet! 2-2.

Troja-Alvesta

Detta kommer bli en tämligen ensidig historia, 5-1. Troja är bättre på varje position.

Tyringe-Krif

Två stukade lag efter lite överraskande premiärförluster, Tyringe mot nykomlingen Alvesta, Krif mot länsrivalen Mörrum. Krif har dock starkare målvakter, backar och forwards och det bör ge en bortaseger, 1-3.

Lämna ett svar