Sundsvall imponerade, Forshaga nära!

Idag hade jag tänkt se matchen mellan Borås och Vimmerby, men då sändningen strulade så fick det bli ändrade planer. Jag satt och kollade på två matcher istället, även om fokuset inte blir lika bra, så fick jag ändå en hygglig uppfattning av både Sundsvall-Hudiksvall och Forshaga-Tranås. Och det vart nästan två skrällar, men det var bara Sundsvall som orkade hela vägen.

Matchen mellan Sundsvall och Hudiksvall bjöd på ett virvlande tempo, där båda lagen hade lossat handbromsarna ordentligt och körde på full fart framåt. Det gav en härligt svängig tillställning där målchanserna avlöste varandra. Det märktes verkligen att båda lagen har sina styrkor i anfallszonen och i omställningsspelet. Hade det inte varit två storspelande målvakter så hade det blivit betydligt större siffror än vad det kom att bli.

Sundsvall hade ledningen efter den första perioden, men Hudiksvall kvitterade i den andra och tog ledningen i den tredje. Då trodde jag att Sundsvalls bensin skulle ta slut, men de fortsatte gasa på och fick till slut in en kvittering i powerplay. Sedan kunde nyutsedda lagkaptenen Nils Nordh sätta segermålet via stolpen i sudden, och skrällen var ett faktum.

Har Sundsvall löst nyckeln till att slå Hudiksvall. För de kunde såra storfavoriterna gång på gång via snabba spelvändningar, något som lönade sig väl då Hudiksvall ofta offrar mycket folk högt upp i checkingen. Men det kräver både speediga forwards och bra uppspel, något som Sundsvall hade.

En riktig skalp tog Sundsvall. Foto: Oliver Åström, Kalix

***

Forshaga imponerade i två perioder mot Tranås. Så långt ledde man rättvist med 3-2, och Tranås hade stora problem att skapa något överhuvudtaget. Men till den tredje perioden så höjde Tranås tempot, samtidigt som det syntes att Forshagas ork började tryta. Forshaga trycktes längre och längre ner i banan, och till slut höll det inte längre. 3-3 kom i mitten av perioden och 3-4 med tre minuter kvar. Forshaga orkade inte lyfta upp spelet, utan Tranås kunde vinna. men i två perioder så visade Forshaga att man kan bli att räkna med! För Tranås så måste man upp i skridskoåkningen man hade i sista perioden under längre stunder. Då är man vassa, men det var alldeles för lojt i 40 minuter.

Slutade: 2-1
Borlänge stod upp lite bättre än jag trodde.

Wings-Nyköping
Mitt tips: Skrev ju fel, skrev att Nyköping var favoriter och menade 3-4 men råkade skriva 4-3

Slutade: 3-3, 4-3 e sd
Övik stod upp bra. De snodde för övrigt Vännäs idé om att plocka målvakten i sd, men även de förlorade på det.