Helgens….

En tisdag utan så mycket att skriva om innebär en chans till reflektion. Jag tänkte göra det genom att lista några av helgens mest intressanta händelser.

Helgens mest överraskande…

…var nog Vännäs poängstöld i Gävle mot Strömsbro. Vännäs inledde matchen riktigt starkt och vann faktiskt skotten med 15-6 i den första perioden. Man ledde också med 2-1 fem minuter in i den tredje perioden, innan Strömsbro kunde kvittera. Vännäs gick dock för det hela vägen, och tog ut till och med ut målvakten i suddenspelet 3 mot 3. Trist nog gav inte det oväntade greppet utdelning, utan Strömsbro kunde sätta segermålet i tom kasse.

Helgens andra överraskande…

…var nog Kalix hemmaseger mot Piteå. Kalix brukar visserligen vara riktigt starka hemma, men har tappat en hel del spelare och tippas få svårt att nå en alletta. Men tack vare ett tjusigt mål av John Hansson i den andra perioden så ledde man med 2-1 hela vägen in i slutminuterna, och när Piteå sedan tog ut målvakten spikade Kalix slutresultatet till 3-1.

Kalix överraskade mot Piteå. Foto: Oliver Åström, Kalix

Helgens tredje överraskning…

…stod Mörrum för. Krif tippas enhälligt komma före Mörrum i tabellen av tyckarna, men det sket Mörrum i och kunde på ett imponerande sätt bevaka sin ledning i matchen när man väl tagit den i andra perioden. En moralhöjare att vinna det första Blekingederbyt, kan man ta en andra derbyseger på fredag?

Helgens mest nervösa…

…kanske alla Visbysupportrar var en bit in i tredje perioden. För då hade ett Visby tappat en 3-0-ledning till 3-3 mot ettans på papperet svagaste lag, Segeltorp. Men Melker Iversen kunde lugna supportrarna genom att fullborda sitt hattrick i ett powerplay och sedan satte man även 5-3 i tom kasse. Men detta bevisar att man måste vara fokuserad matchen igenom, annars kan man förlora mot alla lag.  

 Helgens överkörning…

…stod Tranås för. Nykomlingen Falun stod för motståndet, och de åkte på så mycket smisk att de antagligen stod hela vägen på bussresan hem. 10-1(!) slutade matchen, sedan Tranås haft en skotteffektivitet på hög 18.87%. Jag har sett sekvenser av matchen, och Falun verkade inte alls redo för klassen på motstånd.

Helgens mållavemang…

…stod Oscar Tellström för. Han svarade för samtliga fem mål, flera riktigt snygga, för sitt Mariestad i deras 5-2-seger mot Forshaga.

Oscar Tellström gjorde hattrick förra säsongens premiär, nu blev det hela fem mål! Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Helgens poängkungar…

…blev dock inte Oscar Tellström, för Hudiksvalls William Eckmyhl och Christoffer Jansson spelade två matcher och gjorde 3 poäng i båda och ståtar alltså båda två med sex poäng efter helgen. Jansson stod för 2+4 och Eckmyhl för 1+5.

Helgens målvaktsnollor…

…blev fem stycken till antalet. Visbys Filip Lindblad, Strömsbros Viktor Eriksson, Hudiksvalls Isak Johansson, Sundsvalls Christof von Burg och Alvestas Sebastian Ericsson höll nämligen alla nollan i sina matcher.

Helgens mest framgångsriks nykomling…

 … Blev Alvesta, det var nämligen bara de som lyckades knipa poäng i sin premiär. Tyringe visade upp en provkarta på missade jättelägen, samtidigt som nämnde Sebastian Ericsson storspelade, och 3-0-segern var därmed ett faktum.

Karlskrona vann helgens tungviktsmöte med Borås. Foto: Halland i fokus

Helgens tungsviktsmöte…

…stod mellan Karlskrona och Borås. Borås spelade minst sagt fysiskt och skapade på så vis stora problem för Karlskrona. Men i slutändan så kunde ändå KHK ro hem alla tre poäng i en intensiv och spännande tillställning. Smolk i segerbägaren för KHK var dock hjärnskakningen Sebastian Sundlöv åkte på sedan han blivit tacklas i huvudet av Robin Höglund.

Helgens låneklubb…

…blev Lindlöven, som inte bara tog in väldige Joshua Karlsson på korttidskontrakt, man lånade dessutom in två starka backkort från Karlskoga, då såväl Måns Krämer som Leo Klavhed drog på sig Lindlöventröjan i matchen mot Surahammar. Det förvandlade i ett nafs Lindlövens akkilelshäl till deras styrka, och vips så kunde man vinna den viktiga sexpoängsmatchen mot den förväntade allettankonkurrenten med 6-1 på bortaplan.

Lämna ett svar