En kavalkad av missar

Jag blev nyfiken på den enda matchen jag var fel ute i mitt tips, den mellan Alvesta och Tyringe, hur kunde jag ha så fel (tippade 2-2 men blev 3-0)?! Därför satte jag mig och granskade matchen och det visade sig att förklaringen var rätt enkel: Tyringe visade upp en hel kavalkad med missade mållägen.

Tyringe var annars det starkare laget stora delar av matchen, framför allt första halvan. Alvestas försvarsspel lämnar en hel del i övrigt att önska, men Tyringe visade upp en hel provkarta på hur man missar de mest givna målchanser. Samtidigt så måste man credda Sebastian Eriksson. Alvestamålvakten är storvuxen och täcker hela vägen upp till ribban även vid knästående, men han agerade också med bra fokus och hade rätt bra förflyttningar. Han radade upp fina räddningar, samtidigt som Tyringeavsluten måste sägas ofta var mer än lovligt tama.  

Offensivt levde Alvesta mycket på sina rutinerade ettankort. William Wennström gjorde första målet och var lagets överlägset bästa back, och Otto Henell, Albin Bardh och Joakim Stjern Svensson var lagets klart ledande spelare offensivt. Men fler spelare behöver kliva fram om laget ska nå framgångar också över sikt.  

***

Ett annorlunda grepp gjordes av Vännäs i deras imponerande insats mot Strömsbro. Vännäs lyckades få oavgjort mot Strömsbro (starkt!), men chansade i sudden sedan med att ta ut målvakten för att spela 4 mot 3! Jag kan gilla tränare som vågar prova på det oväntade, nu höll det inte denna gång (3-2 kom i den tomma kassen), men man gav det i alla fall chansen. För övrigt så fick matchen på grund av isproblem spelas i Monitor arena.

***

Oscar Tellström gjorde fem mål i lördags, och även om ingen kom upp i sån magisk målfabrikation så fanns det ändå några som fick det att lossna ordenligt.
* Hudiksvalls Christoffer Jansson gjorde för andra matchen tre poäng i rad i mötet mot Clemensnäs.
* En annan Hudikspelare, Jesper Wiberg, stod för två mål och ett ass i samma match.
* Melker Iversen gjorde tre mål i Visbys match mot Segeltorp och assisterade dessutom till ett fjärde.
* Tranås Vimmerbyförvärv Oscar Gustavsson gjorde tre mål i deras 10-1-seger mot Falun.
* Sundsvalls stjärnvärvning Filip Wiberg gjorde tre mål i segermatchen mot Örnsköldsvik.
* Dalens Erik Thorwalls gjorde två mål och två ass i deras segermatch mot Borlänge.
* Wings stora nyförvärv Oscar Pentler gjorde två mål och ett ass när Wings vann mot Enköping med 4-1.  

Lämna ett svar