Åtta nya premiärer!

Idag spelar ytterligare 16 lag sina första matcher för säsongen. Det spelas tre matcher i norr, två i öst, två i väst och en i syd, och det är bland annat några riktiga tungviktare vi får se spela för första tävlingsmatchen.

Norra

I norr så kliver en av favoriterna, Hudiksvall, in i handlingen för första gången när man möter Vännäs. Det tippade bottenlaget bör vara en munsbit för Hudiksvall, med sin fart i spelet man visat upp så kommer Vännäs få otroligt svårt att hänga med. Tips: 6-0.

Då kan det nog bli betydligt öppnare i de två andra norrmatcherna. Kalix tar emot Piteå i en match där Piteå visserligen får ses som favoriter, men Kalix är erkänt starka hemma. Förra säsongen vann man 17 av 25 hemmamatcher under seriespelet så de går inte räknas bort. Jag tror dock att Piteå tar hem en jämn tillställning med 4-2.

Strömsbro får besök av en nykomling, Clemensnäs. Nykomlingar brukar vara som starkast i inledningen på serien, och Clemensnäs är en spännande sådan, så här tror jag att Strömsbro kan få fullt upp. Jag säger 2-2 efter 60 minuter, sedan vilket lag som vinner till slut är helt öppet.

Östra

I öst så är dagens clou matchen mellan megafavoriterna Väsby och nysatsande Huddinge. Väsby har kanske inte imponerat under träningsmatcherna, men nu står poäng på spel och då tror jag att det rutinerade hemmalaget steppar upp. Huddinge är dock inte ofarliga, framför allt har de en hel del vassa offensiva kort, men deras defensiv fäller dem. Jag tror på en 4-2-seger för Väsby.

Den andra matchen i öst spelas mellan Nyköping och Linden. Nyköping får ses som favoriter, även om de varit lite upp och ner under träningsmatcherna. Lindens träningsmatcher har dock inte imponerat och jag tror på en tämligen klar Nyköpingsseger med 4-1.

Västra

I västra så kommer seriefavoriten Mariestad ta emot en outsider i serien, Forshaga. Forshaga har imponerat på slutet av träningsmatcherna, med segrar mot såväl Nyköping som Huddinge, två tippade allettanlag i östra. Mariestad saknar dessutom fyra tunga pjäser så hemmasegern kanske inte är så given som man kan tro på förhand. Dock tror jag att Mariestads starka offensiv kommer att fälla avgörandet till slut och man vinner med 4-2.

Ännu jämnare tror jag det andra mötet i den västra ettan blir, matchen mellan Surahammar och Lindlöven. Det är två lag jag tippat som sexa och femma, så det kan mycket väl vara extremt viktiga poäng som står på spel. För mig känns denna match helt öppen, det skulle inte förvåna mig om den kommer sluta oavgjort, 3-3.

Södra

I syd spelas som sagt var bara en match, men det är en riktigt intressant sådan, kanske till och med den mest intressanta av dem alla. Det är Karlskrona som siktar på storpublik, och man vill då givetvis göra ett gott intryck på den när man tar emot Borås. Karlskrona är ju de stora favoriterna i södra, men Borås kommer definitivt att bjuda upp till kamp. Laget spelar extremt fysiskt, vilket brukar passa Karlskrona illa, så jag tror på en riktigt jämnt, tuff och tät tillställning. Säg 2-2 efter 60 minuters spel även här.

Omslagsfoto: Halland i fokus

Lämna ett svar