Topp-intervjun: Karlskronacentern!

Min intervjuserie med spelare från de förväntade topplagen rullar vidare. Denna gång så hittar vi intervjuobjektet nere i Blekinge och örlogsstaden Karlskrona. Han hade en stor roll som center säsongen som gick, i klubben med ettans kanske allra högsta spelarbudget. Säsongen som gick blev dock inte riktigt som de tänkt, men nu laddar man om med flera vassa nyförvärv.

Philip Norberg, du blev kvar i Karlskrona en säsong till, var valet givet?

Jo men det var det väl. Jag fick en bra känsla med nya tränaren och trivs bra. Vi tyckte vi avslutade säsongen helt ok jämfört med hur det såg ut i allettan, så vi ska spinna vidare på det.

Vad säger du annars om din egen säsong?

Jag är nöjd ändå. Vi hade ett bra lag så det blir att man får göra så bra man kan med den tiden man får, men jag gjorde ett bra slutspel, det är jag nöjd med.

Vad är dina styrkor på isen och vad behöver du förbättra?

– Jag försöker jobba hårt och ge allt för laget, sedan vill man alltid bidra offensivt, vi har många bra forwards, men jag vill bidra offensivt med.

Och förbättra..?

– Det är väl allting egentligen, det är inget i spelet jag har facit på.

Philip Norberg Aspnäs från hans tid i Borlängetröjan. Foto: Mats Tjernström

Nu är säsongen i antågande, hur är formen, är du bättre tränad än någonsin?

– Fysmässigt ja, jag har känt mig pigg på isen, men just nu har jag problem med en ljumske, så jag har vilat i fem dagar, men ska försöka spela matcherna på fredag-lördag, jag hatar skador.

Har du varit skadad mycket under din karriär annars?

– Nej inte egentligen. Bara någon strödag, nu har jag varit borta en vecka, det är det längsta jag varit borta någon gång. Så jag har sluppit större skador, peppar, peppar, och jag känner mig bättre redan så jag borde vara spelklar slutet av veckan.

Nu har vi snackat dig mycket, men hur var lagets säsong?

– Det var väldigt mycket upp och ner. Vi en bra höst när vi kom tvåa, och vi hade allting i egna händer att vinna serien i sista omgången, men förlorade mot Mörrum. Sedan hade vi en krånglig alletta, vi bytte tränare och sedan vet jag inte vad som hände, men vi fick kämpa hårt för att ta oss till slutspel, det var mycket upp och ner.

Varför blev det så tror du?

– Jag vet inte varför. För vissa matcher spelade vi bra, sedan åkte vi på en dålig match igen, vi fick ingen jämnhet i spelet.

Var det rörigt med ny tränare in?

– Det är klart det blir lite så, med nytt ansikte, så kan ju ha spelat in att det inte kuggade i riktigt.

Var det stor skillnad spelmässigt under Erik kontra Magnus, så att det var mycket att hitta rätt med spelmässigt?

– Lite så kan det vara, men Magnus behöll mycket av det Erik lärt oss, men vissa saker ville han ändra. Men det är svårt att säga vad det berodde på.

Nu får Magnus Sundqvist ha er från start, vad tror du det betyder?

– Det kommer bli bra, man vet hur han vill spela och vi är på rätt väg. Alla vet redan från början vad so gäller, det är skönare än när det kommer mitt i säsongen.

Hur tycker du att ni står er rustade inför kommande säsong?

– Jag tycker vi står oss bra rustade. Vi har fått in några nya, så det ser intressant ut. Vi har fått in en ny förstacenter i Victor Crus rydberg bland annat, och sedan har vi fått behålla många bra killar. Så med tanke på hur vi avslutade där vi blev bättre och bättre, så står vi oss bra rustade det tror jag.

Vad ser du som lagets starkaste lagdel?

. Det är väl egentligen forwardsuppsättningen, den ser bra ut. Vi har fyra bra kedjor där alla kan göra något framåt, så en kedja kan ha en dålig dag och då kan alltid någon annan ha en bra dag och kliva fram istället.

Har ni någon akkilleshäl?

. Ja det får vi väl se om vi får ihop jämnheten så vi slipper dipparna, att kunna vinna fast vi har en dålig kväll.

Viktor Kokman anslöt till er under säsongen. Vad betydde han för er?

– Han är en riktigt bra målvakt, han betydde massor för oss. Han var vår viktigaste spelare, det känns stabilt att han blir kvar, han och Tobias Sandberg (Mariestad) tycker jag är bästa målvakterna i ligan.

Ni har även fått in två nya på backsidan i Markus Björk och Hugo Wendt, tycker du de förstärker er?

– Båda två nya har sett riktigt bra ut, och jag känner Björk sedan tidigare och vet att det är en perfekt back för oss. Han har storlek och spelar rejält, men är ändå skicklig. Wendt har sett bra ut med.

Hur vill ni spela ishockey?

– Vi vill spela med pucken. Vi har många skickliga spelare och vill vara framåtlutade och hålla i taktpinnen, men det finns många lag som vill  göra det.

Ni har siktat mot kvalserien de senaste åren, men snubblat på vägen. Vad talar för att ni når längre denna säsong?

– Att vi har lärt oss från förra året. Det känns bra med ny tränare från start, och vi har ett bra lag och en bra målvakt. Så vi är mer bekväma i gruppen nu.

Vilka blir de stora konkurrenterna?

– De säger Väsby blir bra, sedan är det Kristianstad som verkar ihop ett få bra lag, Mariestad har många bra spelare med, så det är väl de som jag ser som de främsta utmanarna.

Lämna ett svar