Topp-intervjun: Trotjänarbacken!

I en intervjuserie så tänkte jag försöka få till intervjuer med några av de förväntade topplagens spelare för att höra deras tankar inför säsongen, både för egen del, men framför allt för laget. Nu har turen kommit till en riktigt trotjänare. Med nitton a-lagssäsonger i en och samma klubb så är han hela hockeySveriges största trotjänare med över 900 spelade matcher. Men blir man någonsin fullärd som spelare, hur länge kommer han spela, vad tycker han om det föryngrade lagbygget och blir Troja att räkna med i år? Detta och mycket mer därtill i denna intervju med ingen mindre än Daniel ”Trucken” Karlsson Törnros.

Du går nu in på din nittonde säsong med seniorspel, då borde du vara rätt man att svara på frågan: Blir man någonsin fullärd som spelare?

– Nej man blir aldrig fullärd, man lär sig något nytt varje år.

Vad utvecklar du fortfarande?

– Man utvecklar allting,: Nya sätt att spela, nya sätt att lösa saker, det blir nytt hela tiden.

Vad ser du annars som dina styrkor på isen?

– Närkampsspelet framför allt och att jag börjat läsa spelet bra, att ligga rätt och jag har ett bra skott, och ibland kan jag göra det oväntade med. Ibland kan man blixtra till på alla håll och kanter.

Du är nu 36 år och du signar ändå ett tvåårskontrakt, hur gick tankarna?

– Det var enkelt beslut, det fanns inga tankar på att sluta, kroppen känns fräsch och det var bara kul att man fick två år.

#33 Daniel Trucken Karlsson lär passera 1000 matcher i Trojatröjan om han inte tvingas lägga av pga skada. Foto: Hampus Gliving, Nybro

Hur länge tror du att du håller på?

– Det får man se, allt kan hända på isen och gymmet, men jag ser minst två år framåt i alla fall så får vi se sedan.

Hur ser du på din egen säsong?

– Jag hade en bra säsong faktiskt.

Vad säger du om lagets säsong?

– Man måste vara nöjd. Vi gick till kvalserien och torskade på mållinjen, vi sumpade allt i en match egentligen, men når man kvalserien så måste man vara nöjd och går man upp så är man supernöjd.

Det har blivit en mer ungdomlig profil på Troja inför den här säsongen. Hur ser du på det?

– Det kan vara bra att få in en ny stomme. Det är många hemvändare som pluggat på annat håll och kommit hem igen. En bra nystart med lokal förankring, så det kan bara bli positivt.

Hur ser du på tappet av Wictor Ragnewall?

– Han är ju superduktig, så det var tuft att tappa honom. Men Eliassson och Vestermark kan kampera bra ihop och spika ihop lika bra de.

Säg några korta ord om varje lagdel!

– Målvakterna tycker jag ser bra ut, det är en ung och en med lite erfarenhet, de kan tävla bra. Backsidan är stabil och rutinerad, där finns inga frågetecken. Forwardssidan består av många unga hungriga killar, med några kvicka forwards blandat med rutin. Så jag tror vi kan överraska många.

Hur har Jens syn på ishockey förändrat ert spel?

– Det är lite mer offensiv hockey och mer skridskoåkning, den moderna hockeyn tror jag det heter. Ett roligt spelsystem faktiskt.

Många ser er trots föryngringen ändå som en allsvensk utmanare, gör du det med?

– Det är nog mycket för att det är namnet Troja också, men det är alltid kul att bli uppsnackad. Men vi ska spela om det med, vi har många förstårsseniorer så det kan ta tid att få ihop det, men får vi ihop gruppen kan vi gå långt.

Vilken av de unga ska man hålla ett extra öga på?

– Den var svår, vi har bara spelat två matcher så det är svårt att säga. Men Oscar Nordin ser riktigt bra ut och Kevin Engvall med sin speed med.

Ni vill vara med och slåss om allsvenska platsen, vilka ser du som era svåraste utmanare?

– Väsby, Hudiksvall, Boden och Karlskrona.

Lämna ett svar