Troja körde över Skövde

 Förra säsongen mötte Skövde Troja i en tidig träningsmatch och båda lagen imponerade då storligen, kanske främst Skövde. Jag kallade det då för den första riktiga matchen på träningssmatchsäsongen. Men det är svårt att kalla dagens match för samma succé, i alla fall för Skövdes del. För detta kom att bli en tämligen enahanda historia där Skövde hade stora problem att hänga med överhuvudtaget.

Men vi tar det väl från början. Troja parkerade de första femton minuterna i Skövdes zon i stort sett. Troja satt hög press och Skövde bjöd på den ena borttappade pucken eller felpassen efter den andra. Det såg stundtals ut som vuxna män mot barn på isen, där Troja hade fullständig lekstuga mot ett stillastående Skövde. Att det bara stod 2-0 efter den första perioden var nästan märkligt, det kunde stått både 3- och 4-0 med lite mer effektivitet i avsluten.

I slutet av den första perioden började Skövde lyfta ut en gubbe och bara lyfta upp pucken mot den för att få lite andrum, det gjorde att pressen avtog lite. Och det var lite så man fortsatte jobba i den andra perioden. Det gjorde att Skövde fick i alla fall temporära andningshål, men speciellt mycket eget spel hade man inte. Det var Troja som stod för det ordnade spelet, chansskapandet och målgörandet även i den andra perioden Två nya mål och 4-0 inför den sista perioden.

I den sista perioden gick Troja ner lite i tempot och man tappade i passningskvalitet och då kunde i alla fall Skövde vara med och leka lite. Man får också till en 4-1-reducering, på en av få riktigt vassa målchanser, men med några minuter kvar så kommer 5-1 och även om slutresultatet sedan skrevs till 5-2 var det inget snack om saken.

I Troja så var det kedjan med Mattias Persson-Oskar Nordin-Kevin Engvall som var allra framfusigast. Så fort de var inne så kändes det som att Troja skapade tryck och målchanser. Även Jesper Emanuelsson gjorde en bra match.

Fanns det inga ljusglimtar i Skövde då? Jo jag tycker ändå att Carl Hjälm, trots fem insläppta, ska ha klart godkänt. Det var ingen lätt match för honom med flera närlägen och frilägen när Skövde hade svårt att ge honom riktig hjälp. Ett annat plustecken är nye backen Axel Erikssons offensiv. Han må ha lite brister i spelet i egen zon, men han är väldigt trygg med pucken och mjuk i skridskoåkningen.

Omslagsbild: Det blev ingen rolig eftermiddag för Skövdes lagkapten Axel Abrahamsson. Foto: Sofie Alexandra Kitteröd

Lämna ett svar